RTX 3060 sistem açılmıyor

gialen

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
GIGABYTE 12GB RTX 3060 / RYZEN 5 5500 / 16GB HYPERX FURY RAM / GIGABYTE A520M K ANAKART
Bugün sabah FC 25 oynarken ekranım bir anda gitti ve kasamın bütün ışıkları kırmızı yanıp sönmeye, fanlar tık tık etmeye başladı, güç kaynağından yanık kokusu geliyordu ve aşırı sıcaktı elledigimde. Bu tarz bir şey daha önce yaşadım ama kendim elimle bilgisayarı kapattigimda daha önce Total'de iki kez yaşadım, bir şey olmaz deyip devam ettim, ama bugün böyle oldu ve daha da açılmıyor.

Bilgisayar özelliklerim:

- Gigabyte A520M anakart.
-16 GB 2x8 CL16 HyperX Fury DDR4 tam.
- Ryzen 5 5500.
-Gigabyte RTX 3060 12 GB.
-500GB Lexar SATA SSD.
-2TB Crucial P3 M.2 NVMe SSD.
-2020'de almış olduğum kasamla birlikte gelen 600W 80+ Rampage PSU.

Bugün sabah FC 25 oynarken ekranım bir anda gitti ve kasamın bütün ışıkları kırmızı yanıp sönmeye, fanlar tık tık etmeye başladı, güç kaynağından yanık kokusu geliyordu ve aşırı sıcaktı elledigimde. Bu tarz bir şey daha önce yaşadım ama kendim elimle bilgisayarı kapattigimda daha önce Total'de iki kez yaşadım, bir şey olmaz deyip devam ettim, ama bugün böyle oldu ve daha da açılmıyor.

Bilgisayar özelliklerim:

- Gigabyte A520M anakart.
-16 GB 2x8 CL16 HyperX Fury DDR4 tam.
- Ryzen 5 5500.
-Gigabyte RTX 3060 12 GB.
-500GB Lexar SATA SSD.
-2TB Crucial P3 M.2 NVMe SSD.
-2020'de almış olduğum kasamla birlikte gelen 600W 80+ Rampage PSU.

Hiç çalışmıyorsa PSU gitmiştir. Rampage gibi bir markanın PSU sunda OTP koruması olacağını sanmıyorum. Kendi kendini pişirmiştir.

Hiç çalışmıyorsa PSU gitmiştir. Rampage gibi bir markanın psusunda OTP olacağını sanmıyorum. Kendi kendini pişirmiştir.

Yani tekrar prize takıp tuşa bastığımda tüm ışıklar 1 kez kırmızı yanıp sönüyor bir daha da bir şey olmuyor.

Yani tekrar prize takıp tuşa bastığımda tüm ışıklar 1 kez kırmızı yanıp sönüyor bir daha da bir şey olmuyor.

Evet muhtemelen PSU gitmiş. Farklı bir PSU ile dene deneyebiliyorsan.

Amacım hiçbir markayı kötülemek değil beni lütfen yanlış anlamayın ama insanlar sistem toplarken psu yu öylesine uygunundan seçiyorlar.
Tüm sistemin PSU ya emanet. Anakartlarda her ne kadar kısadevre koruması olsa dahi en doğrusu güzel bir psu ile sistemi desteklemektir.

Evet muhtemelen PSU gitmiş. Farklı bir PSU ile dene deneyebiliyorsan.

Yarın bilgisayarcıya götüreceğim elimde başka bir PSU yok maalesef.

Amacım hiçbir markayı kötülemek değil beni lütfen yanlış anlamayın ama insanlar sistem toplarken PSU'yu öylesine uygunundan seçiyorlar.
Tüm sistemin PSU'ya emanet. Anakartlarda her ne kadar kısadevre koruması olsa dahi en doğrusu güzel bir PSU ile sistemi desteklemektir.

Yok hocam aldığım zaman bilgisayarlar hakkında cok bir bilgim yoktu 80+ Bronze sertifikası var diye yapistirmistim.

Yarın bilgisayarcıya götüreceğim elimde başka bir PSU yok maalesef.

Yok hocam aldığım zaman bilgisayarlar hakkında cok bir bilgim yoktu 80+ Bronze sertifikası var diye yapistirmistim.
Geçmiş olsun. Bilgisayarcıya gidene kadar bilgisayarınızın fişlerini çekin hiçbir şekilde açmaya çalışmayın tavsiyemdir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı