RTX 3060 sistem aniden çok yavaşladı

ardie

Femtopat
RAM
x2 CORSAIR CMK8GX4M1E3200C16 8GB DDR4 3200MHz CL16 Vengeance
SSD veya HDD modeli
Kingston Nv1 500GB m2 ssd&Toshiba 1 TB HDD
Ekran kartı
rtx 3060
Anakart
H610M H DDR4
İşlemci
İ3 12100F
Birkaç gün önce PC boştayken monitör kapanıp fanların sesi artıyordu. DDU ile ekran kartı driveri silip yükledim. 2 gündür yapmadı, dün kasmadan oyunumu oynadım. Bugün PC'yi açtığımda sanki fanlardan tiz bir ses çıkıyordu, aldırış etmedim. PC yavaşladı, açtığımda yeniden başlattım. Ses gitti ama yavaşlık hala aynı Windows güncelleyemedim. Hata verdiğinden Full virüsten tarattım. Gereksiz dosyaları sildim. Yapmadığım şey kalmadı, ne olmuş olabilir? Sistem ısınmıyorda.

Birkaç gün önce PC boştayken monitör kapanıp fanların sesi artıyordu. DDU ile ekran kartı driveri silip yükledim. 2 gündür yapmadı, dün kasmadan oyunumu oynadım. Bugün PC'yi açtığımda sanki fanlardan tiz bir ses çıkıyordu, aldırış etmedim. PC yavaşladı, açtığımda yeniden başlattım. Ses gitti ama yavaşlık hala aynı Windows güncelleyemedim. Hata verdiğinden Full virüsten tarattım. Gereksiz dosyaları sildim. Yapmadığım şey kalmadı, ne olmuş olabilir? Sistem ısınmıyorda.
Görev yöneticisinden performansa girip ekran fotosu atın.

Görev Yöneticisi'nden performansa girip ekran fotosu atın.

1724602333999.png

Arkada Opera Steam Spotify gibi normal şeyler açıkken genelde %100 CPU.

RAM testi, SSD ve HDD testi yapın. Ses nereden geliyor tespit edilmesi gerekli.

Eki Görüntüle 2293997

Arkada Opera Steam Spotify gibi normal şeyler açıkken genelde %100 CPU.

8 GB ne kullanıyor sistemin, gereksiz dediğin şeyleri sildim demişsin. Ne açık arada? İşlemci yüzde yüzde iken tabii ki yavaşlar.

8 GB ne kullanıyor sistemin, gereksiz dediğin şeyleri sildim demişsin. Ne açık arada? İşlemci yüzde yüzde iken tabii ki yavaşlar.

Testleri yapacağım,
6-7 sekme açıktı şu an 6.2'ye düştü en çok Opera kullanıyor.

Testleri yaptım sorun çıkmadı, oyuna girdim GTA'da normalde 60-120 iken şu an durduğum zaman 60 alıyorum. Fareyi hareket ettirince 10'lara düşüyor.

Son düzenleme:
Testleri yapacağım,
6-7 sekme açıktı şu an 6.2'ye düştü en çok Opera kullanıyor.

Testleri yaptım sorun çıkmadı, oyuna girdim GTA'da normalde 60-120 iken şu an durduğum zaman 60 alıyorum. Fareyi hareket ettirince 10'lara düşüyor.

Test yapmana gerek yok işlemciyi tüketen uygulamaları keşfedip, kaldırmak gerekiyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı