RTX 3060 sistem aniden donuyor

Emre Kalaycık

Femtopat
Daha fazla  
RAM
Kingston KF3200C16D4/16GX (16*2 32gb kullanıyorum)
SSD veya HDD modeli
Samsung mzvlb256hbhq-000l7
Ekran kartı
MSI RTX 3060 VENTUS Trio OC
Anakart
MSI-X570 A Pro
İşlemci
Amd Ryzen 9 5950x
Yeni topladığım bilgisayar son 10 gündür aniden donmaya başladı. Donma sorunları başta çok sıkıntı çıkartmıyordu ama şu anda neden olduğunu bilmediğim bir sebepten ötürü bu sorun daha sık yaşanmaya başladı. Sorunun kaynağını M.2 SSD kaynaklı mı diye başka bir SSD taktım ama sorun devam etti. Bilgisayar ile ilgili detayları aşağı ekran alıntıları halinde paylaşıyorum. Yardım edebilirseniz çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    78,6 KB · Görüntüleme: 75
  • cpuz.gif
    cpuz.gif
    24,3 KB · Görüntüleme: 66
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    55,1 KB · Görüntüleme: 54
  • Screenshot_3.png
    Screenshot_3.png
    417,3 KB · Görüntüleme: 67
Sistem donduğunda mavi ekran hatası veriyor mu, Windows içine log dosyası oluşturması lazım bu bilgilerle şundan kaynaklanıyor diyemeyiz. Donmadan kasıt bir anda kitlenip kalıyorsa bunun birçok sebebi olur. Güç kaynağı, RAM, ekran kartı hatta yazılımsal sebeplerden ötürü bile bu problem yaşanabilir.

Kısaca loglara ulaşmak lazım.

Sistem donduğunda mavi ekran hatası veriyor mu, Windows içine log dosyası oluşturması lazım bu bilgilerle şundan kaynaklanıyor diyemeyiz. Donmadan kasıt bir anda kitlenip kalıyorsa bunun birçok sebebi olur. Güç kaynağı, RAM, ekran kartı hatta yazılımsal sebeplerden ötürü bile bu problem yaşanabilir.

Hocam PSUdan olsa sürekli yapmaz mıydı oyun falan? Ayrıca ekran kartından nasıl kaynaklı olabilir bu sorun açıklayabilir misin?

Evet donmaktan kastım birden kilitlenmesi. Ama mavi ekran vermiyor sadece bilgisayar kasadan dışarı hiçbir veri göndermiyor ve almıyor(ekrana gelen görüntüler, fareden giden tıklama ve yön bilgileri, klavyeden giden sinyaller, kulaklığa gelen sesler ve mikrofondan giden sesler). Belki mavi ekran verir diye dün öğlen okula gitmeden önce donduğunda bıraktım yaklaşık 8 saat sonra geldiğimde hala aynı şekilde duruyordu. PSU olarak Cooler Master MWE Gold 850 V2 kullanıyorum. RAM veya ekran kartı alakalı bir sıkıntı olup olmadığını da nasıl bulabilirim bilmiyorum. Ama yapmamı istediğin bir şeyler varsa yapıp ekran alıntısı veya ekran kaydı atabilirim.

Evet donmaktan kastım birden kilitlenmesi. Ama mavi ekran vermiyor sadece bilgisayar kasadan dışarı hiçbir veri göndermiyor ve almıyor(ekrana gelen görüntüler, fareden giden tıklama ve yön bilgileri, klavyeden giden sinyaller, kulaklığa gelen sesler ve mikrofondan giden sesler). Belki mavi ekran verir diye dün öğlen okula gitmeden önce donduğunda bıraktım yaklaşık 8 saat sonra geldiğimde hala aynı şekilde duruyordu. PSU olarak Cooler Master MWE Gold 850 V2 kullanıyorum. RAM veya ekran kartı alakalı bir sıkıntı olup olmadığını da nasıl bulabilirim bilmiyorum. Ama yapmamı istediğin bir şeyler varsa yapıp ekran alıntısı veya ekran kaydı atabilirim.
Hocam sorunu çözebildiniz mi aynısını ben yaşıyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı