RTX 3060 sistem aniden kitleniyor

Makaleler
2
Yer
Nürburgring
RAM
Crucial Ballistix 16GB 3200Mhz
SSD veya HDD modeli
KINGSTON A2000 500GB M2
Ekran kartı
RTX 3060
Anakart
MSI B550M-A PRO
İşlemci
AMD R5 5600X
Arkadaşlar merhaba. Bu sıralar sistemim aniden kilitleniyor. Genelde bu problem bir uygulamadan başka bir uygulamaya geçince oluşuyor. Virüs testi yaptım ama bir şey çıkmadı. Yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.

Örnek video: Link
Görüntü kalitesi biraz kötü kusura bakmayın.

Arkadaşlar merhaba. Bu sıralar sistemim aniden kilitleniyor. Genelde bu problem bir uygulamadan başka bir uygulamaya geçince oluşuyor. Virüs testi yaptım ama bir şey çıkmadı. Yardımcı olur musunuz? Teşekkürler.

Ryzen 5 5600X işlemcide PCI-e 4.0 desteği var ve sistemin stabil çalışmasında anakartınla beraber yükü çekerler.
MSI B550M-A Pro anakartında PCI-e 4.0 desteği var.
Kingston A2000 500GB M.2 SSD ise işlemcinle beraber senkronize çalışmıyor.
(PCI-e 4.0 destekli işlemciyle beraber PCI-e 3.0 M.2 SSD kullandığın için )
Benim önerim Kingston A2000 yerine PCI-e 4.0 NVMe SSD'lere yönelmen.

Ryzen 5 5600X işlemcide PCI-e 4.0 desteği var ve sistemin stabil çalışmasında anakartınla beraber yükü çekerler.
MSI B550M-A Pro anakartında PCI-e 4.0 desteği var.
Kingston A2000 500GB M.2 SSD ise işlemcinle beraber senkronize çalışmıyor.
(PCI-e 4.0 destekli işlemciyle beraber PCI-e 3.0 M.2 SSD kullandığın için )
Benim önerim Kingston A2000 yerine PCI-e 4.0 NVMe SSD'lere yönelmen.

Alakası yok. 5800X'i B450M Mortar ile 4.9 GHZ'de stabil sorunsuz kullanıyorum. PCI versiyonu ile alakalı bir durum yok ortada.

Temiz kurulum denendiyse BIOS güncellemesi deneyin bir de. O da bir fayda etmezse donanımsal bir sorun aramanız gerekir.

UEFI olarak Rufus'la Windows 10 21H2 ISO'suyla temiz kurulum yapın ve ekran kartı sürücüsünü de tekrardan kurun.

Alakası yok. 5800X'i B450M Mortar ile 4.9 GHz'de stabil sorunsuz kullanıyorum. PCI versiyonu ile alakalı bir durum yok ortada.

Temiz kurulum denendiyse BIOS güncellemesi deneyin bir de. O da bir fayda etmezse donanımsal bir sorun aramanız gerekir.

Benim Sistemim i5 11400F + RTX 3060 + Samsung 980 Pro bu şeklide PCI-e 4.0 desteği ve önemini biraz araştırın bence
İstersem i7 10700K + MSI RTX 3060 Gaming X bu şekilde kullanırım yalnız ekran kartının asıl özelliğinden fayda almamış olurum
Anakart olarak TUF B560M Plus Wi-Fi kullanıyorum.

Son düzenleme:
UEFI olarak Rufus'la Windows 10 21H2 ISO'suyla temiz kurulum yapın ve ekran kartı sürücüsünü de tekrardan kurun.

Benim Sistemim i5 11400F + RTX 3060 + Samsung 980 Pro bu şeklide PCI-e 4.0 desteği ve önemini biraz araştırın bence
İstersem i7 10700K + MSI RTX 3060 Gaming X bu şekilde kullanırım yalnız ekran kartının asıl özelliğinden fayda almamış olurum
Anakart olarak TUF B560M Plus Wi-Fi kullanıyorum.
Aynı şeyleri farklı kelimeler kullanarak yazdığınız zaman değişen bir şey olmuyor :) Arkadaşın yaşadığı sorunun PCI versiyonu ile bir alakası yok, onunkinden daha üstün bir işlemciyi, yine onunkinden daha eski teknolojileri barındıran bir anakart ile sorunsuz kullanıyorum. Gereksiz yere vurgulayıp durduğunuz PCI 4.0'ın artısını 6500XT gibi bir kart kullansa görebilirdi evet, ama bu kart haricinde herhangi bir performans farkı bulunmuyor 3.0 ve 4.0 arasında. SSD'lerde okuma yazma hızında güzel gelişme var evet fakat arkadaşın yaşadığı sorunla uzaktan yakından bir alakası yok SSD hızının. Düşünerek mesaj yazarsak hem bilgi kirliliği olmaz hem insanlar gereksiz yorulmaz. İyi forumlar :)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı