Çözüldü RTX 3060 Sistem eskisi gibi hızlı açılmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
RAM
16GB
Ekran kartı
RTX 3060
İşlemci
i5-12400F
Bilgisayarım eskisi kadar hızlı açılmıyor, açma tuşuna bastığımda önceden hemen açılırdı şimdi 1-2 saniyelik bir gecikme ile açılıyor, kulaklığımın ışığını kapatıyorum ama açılırken oda geri açılıyor, bugünde bilgisayarımın önündeki 3 ışıktan en üsteki bozuldu sürekli aynı ışıkta ve hızlıca yanıp sönerek çalışıyor. Bilgisayarda arama çubuğuna bir şey arattığımda (örneğin hesap makinesi) ikonu gözükmüyor. Bilgisayarı aldıktan bu yana neredeyse 1 buçuk sene oldu neden bu kadar hızlı eskidi veya böyle gariplikler oldu?

Çözüm
Termal macun değişimi, fan bakımı gibi bakım isteyen durumlar istiyor bilgisayarlar hocam, yaptırmadıysanız veya üstünden çok geçtiyse bakıma götürmenizi öneririm.
Termal macun değişimi, fan bakımı gibi bakım isteyen durumlar istiyor bilgisayarlar hocam, yaptırmadıysanız veya üstünden çok geçtiyse bakıma götürmenizi öneririm.

Çözüm
Evet termal macun üzerinden baya geçti hocam, fan bakımı için nereye götürebileceğimi nerden bilebilirim?
Kendiniz yaparsanız daha iyi olur, bilgisayarcılar çok güven vermiyor bana baya tanıdığınız birisi değilse.

Kendim bu konularda pek usta olduğum sayılmaz hani nasıl yapacağımı biliyorum ama zarar vermekten korkuyorum, ayrıca fanın ışığını nasıl düzelteceğim?
Fanın ışığının kablosu anakarttan çıkmış falan olabilir, ondan önce bir format atarsanız daha iyi olur. Ayrıca termal macun direkt değiştirmek yerine NZXT Cam yükleyin, 1 el oyun atın sonra sıcaklıkları paylaşın bizimle, ona göre bakalım.

Bakım işlemlerini yaptırdım temizliği formatı macun vs. her şey eskisine döndü hocam fakat fanın ışığı hâlâ aynı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…