Merhaba, kendime sıfırdan sistem kurdum, fakat 3 gündür uğraşmama rağmen anakartımın ekran kartımdan görüntü almasını sağlayamadım. Ayrıca işlemciye ait grafik işlemcinin paylaşılan VRAM miktarı 31,9 GB olarak görünüyor. Esas kullanmak istediğim MSI RTX 3060 Ventus X3 12 GB OC ekran kartımın fanları dönüyor, yalnız monitöre görüntü gelmiyor, işlemcinin görüntü bağdaştırıcısından görüntü geliyor ama(Intel UHD 770).ekran kartının HDMI ve DisplayPort girişlerini denememe rağmen görüntü alamıyorum. Sorunu çözmek için yaptığım işlemler;
1) Anakartın BIOS sürümünü güncelledim, versiyonu düşürüp tekrar son sürüme güncelledim.
2) BIOS ayarlarından öncelikli grafik işlemci ayarını peg(PCI Express Graphics) seçtim.
3) BIOS pilini birçok kez çıkarıp denedim.
4) Windows 11 işletim sistemi kurulu, 2 kez formatlayıp tekrar kurdum.
5) İşlemci ve anakart ile alakalı bütün sürücülerin en güncel versiyonlarını resmi sitelerinden indirip kurdum.
6) Elimde MSI GTX 1050 Ti ekran kartı var. O kartı denedim, sonuç aynı; görüntü gelmiyor.
7) Ekran kartının HDMI ve DisplayPort yuvalarından görüntü almayı denedim, hatta HDMI'dan DisplayPort'a çeviri yapan bir adaptör de denedim, nafile.
8) Ekran kartını başka bir sisteme taktığımda görüntü alabiliyorum.
9) Microsoft'un canlı destek birimi uzak masaüstü bağlantısı aracılığıyla sorunun Windows tarafında olup olmadığını kontrol etti, sorun yazılımsal değilmiş. Şimdiden teşekkür ederim.
Sistemime ait görseller;
Sistem özellikleri;
İşlemci: Intel i7 12700K.
Anakart: MSI B660M-P DDR4.
Ekran kartı: MSI RTX 3060 Ventus X3 12 GB OC LHR V2.
RAM: Kingston Fury Beast RGB (16x4) 64 GB DDR4 3200 MHz.
PSU: MSI MPG A750GF whıte 80+ Gold.