Çözüldü RTX 3060 sistem mavi ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

LoftyWarrior

Kilopat
Daha fazla  
Minidump Rapor Linki
https://drive.google.com/drive/folders/1dpODPHAP2iXRe6WREXbxnUoRmch9M1qF?usp=drive_link
RAM
32 GB Corsair Ram (4x8GB)
SSD veya HDD modeli
SSD 980
Ekran kartı
RTX 3060
Anakart
Z-390-H
İşlemci
i7-8700
Sürekli mavi ekran hatası alıyorum ama oyun sırasında değil. Çoğunlukla internette gezindiğim sırada.

Buyurun minidump dosyaları linkte.

Çözüm
Memtest86 ile bellek testi yap.
BIOS'a gir load optimize defaults yap. DOCP kapat BIOS'ta.
Disk testleri yap ve sonuçları yolla.
Ekran kartını bu şekilde sil.

Sonrasında gelişmeleri bildir.
Memtest86 testi geçti. XMP'yi tamamen kapattım. Güvenli mod üzerinden DDU'yu kullanıp kaldırdım ve NVCleanstall, Rufus gibi bir programla ekran kartını kurdum. Diskleri tek tek güvenli modda chkdsk yaptım ve programla kontrol ettim, zaten hepsi SSD ve problem bulmadı. DOCP nedir bulamadım.

Sonuç olarak 2 gündür mavi ekrana düşmedi. Tahminimce Nvidia'nın orjinal sürücüsünü kurunca bir şey ile çakışıyor DDU ile kursam bile. Ama NVCleanstall, windowsun sürücü kurmasını engelleyip kendisi kuruyor. Ya da XMP problemdi tam emin değilim.

Yine mavi ekran gelirse konuya dump dosyasını atarım.
Malwarebytes kaldır.

Realtek sürücülerini güncelle.

Ekran kartı sürücünü DDU ile kaldır geri kur.

Ses sürücülerini güncelle.

Wi-Fi sürücülerini güncelle.

Malwarebytes kaldır.

Realtek sürücülerini güncelle.

Ekran kartı sürücünü DDU ile kaldır geri kur.

Ses sürücülerini güncelle.

Wi-Fi sürücülerini güncelle.
Ekran kartını DDU ile 2 kez temiz kurulum yaptım. Aynı şekilde Realtek ve Ses sürücüsünü de. Wi-Fi sürücüsü hiç kurmadım. Windows dosyaları bozulmuş olabilir mi? Malwarebytes bozuk mu acaba?

Sanmam. Olsaydı görürdüm en azından. Malwarebytes bozuk değil fakat sizde bozulmuş belli ki. Silip tekrar kurun.
Peki ses ve Realteki yanlış kurmuş olabilir miyim?

Buradan indirmiştim. Çünkü anakartım bu.

Siteden kurdu iseniz sorun olacağını sanmıyorum. Doğru kurmuşsunuzdur.
Hocam Malwarebytes sildim. Realtek kaldırıp yeniden kurdum. DDU ekran kartı zaten yapmıştım. Fakat Ses sürücüsü ve Wi-Fi nasıl güncellerim bilmiyorum. Tam size yazdığım sırada yine mavi ekran aldım. Bu da dump dosyası.

VPN var ise siteminde kaldır.

Yine ekran kartın gözüküyor. Bir daha DDU kullanmayı dene.

VPN var ise siteminde kaldır.

Yine ekran kartın gözüküyor. Bir daha DDU kullanmayı dene.
VPN yok hocam hiç kullanmadım. Tekrar DDU'yu deniyorum.

VPN yok hocam hiç kullanmadım. Tekrar DDU'yu deniyorum.
Ekran Kartını tekrar kurdum hocam. 560.81 sürümünü. Fakat SFC ve DISM komutları çalışmıyor hata veriyor hepsi. Windows Update baktım güncel halbuki windows.

Yine patladı :/

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı