RTX 3060 sistem Minecraft'ta 80 FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 11

sxmet77

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 Gb
Ekran kartı
RTX 3060 12 Gb
İşlemci
İ3 12100f
RTX 3060 sistemimde Minecraft 1.16.5 de 60-70 FPS alıyorum bir türlü sorunu bulamadım. V-Sync falan kapattım çoğu ayarı denedim fakat işe yaramadı değer bu şekilde.

Bakım zamanı gelmiş olabilir termal macunlardan, fan kısmı tozlanmış olabilir ısınma problemi var mı?

Minecraft'a ram verebilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

8 GB RAM verdim normalde 4 gbdi defaultda

Dostum, NVIDIA'dan bakmanı tavsiye etmem. Ben GTA 5'te 120 FPS alıyordum, testlere göre indirip bakayım dedim ama performans yer paylaşımını açınca 60 FPS almaya başladım. Oyunun içinde F3'e basarak kontrol etmen daha iyi olur. Eğer hala düşük alıyorsan, Minecraft'ı maksimum güçle, yani GPU ile çalıştır.

F3 basıpda kontrol ettim değerler aynı daha fazla ayrıntı görmeniz için NVIDIA'dan gösterdim, zaten GPU ile çalışmıyor mu? Laptop değil bilgisayarım

F3 basıpda kontrol ettim değerler aynı daha fazla ayrıntı görmeniz için NVIDIA'dan gösterdim, zaten GPU ile çalışmıyor mu? Laptop değil bilgisayarım.

Laptop olup olmaması fark etmiyor, öyle biliyorum. NVIDIA kontrol Paneli'ni açıp üst soldaki masaüstü sekmesine girin ve bildirim alanında GPU etkinliği simgesini görüntüle seçeneğini etkinleştirin. Daha sonra gizli simgelerden işaretlediğim yeri açın. Minecraft'a girin ve GPU etkinliği simgesinde Minecraft'ın olup olmadığını kontrol edin. Eğer orada Minecraft görünmüyorsa, bu, Minecraft'ın CPU kullandığı anlamına gelir. Eğer hala çözüm bulamazsanız, foruma tekrar yazın; size yardımcı olmaya çalışırım.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-01-14 171321.png
    37,8 KB · Görüntüleme: 21
  • Ekran görüntüsü 2025-01-14 171527.png
    33 KB · Görüntüleme: 25
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…