RTX 3060 sistem nasıldır?

Bütçe
24-25k
RX 6800 ekran kartını ve oyun performasını araştırdım 3070ten iyi 3080den düşük bi aralıkta sanırım. Attığınız linkteki her bir parçayı ayrı ayrı toplamak gibi bir şey yapınca 30k fiyat bandına kadar çıkabiliyo peki sistem neden 22k gibi bi fiyattan satılıyor rx6800 seçmem benim açımdan daya faydalı ve performanslı olacak gibi duruyor sadece fiyat konusuna anlam veremdim hazır sistemlerde indirim mi uygulanıyor

Ve bu bilgisayarı şu şartlar için almaya çalışıyorum. Seçim sonrası oluşabilecek kur artma ihtimaline karşı önceden çekmek istiyorum ve beni 6-7 sene çok rahat idare edebilsin. Steam kütüphanemde duran ve oynamak istediğim oyunları da yeri geldiğinde girip oynayabilmek adına kaliteli kasa dizmek istiyorum. Tomb raider , gta 5 , witcher , god of war , asetta corsa gibi oyunlar öyle harry potter gibi bi derdim yok bilmem aktarrabildim mi kafamda kurduğum düşünce yapısını

Son düzenleme:
Evet, genelde sponsorlu ürünler olduğu için ucuza satılıyor. Veya 5500 gibi normalde pek tercih edilmeyen işlemcileri elden çıkarmak için daha ucuza koyuyorlar, 5600 F/P anlamında güzel bir işlemci ancak 5500 5000 serisine yakışmayan bir işlemci.

Bu sistem hakkında ne düşünüyorsun peki

Ryzen 5 5600 işlemcisi için stok fan yeterli olur mu?

Bundan bahsediyorsan alınır.
Bir de bu var.
Stok gelir yakında.

Ve ikisi arasında bir terchi yapacak olsaydınız hangisini seçerdiniz ilkinin fiyatı 20k ikincinin fiyatı 22. ilkini sanırım PC hocası YT kanalının 1 gün önce hazırladığı sistem olmalı.

Ve 3070 3060a göre daha iyi 8 GB VRAM yüzünden kararsız kalmıştım eğer ikisinden birini alırsam 1TB SSD tercihini kullanacağım

Ben asla 3070 almazdım.
Bütçen 26k oluyorsa 6950XT toplanıyor olmuyorsa 6800 olanı alabilirsin.

Neden 3070 almazdınız

VRAM yüzünden kötü bir kart, şu an bile sorun oluyor 6-7 yıl demişsiniz 6800'ün bile 1080P'de 5-6 yıl falan gideri.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…