RTX 3060 sistem sesli çalışmaya başladı

Gabicik

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, iyi forumlar. Umarım iyisinizdir. Bilgisayarım baya bir sesli çalışıyor. Oyuna girdiğim zaman ses çok fazla artıyor; oyundan çıktıktan sonra ise boştayken ses 5-10 dakika devam ediyor ve bir anda sessizleşiyor. Fan sesi oluyor sadece; diğer gürültülü ses duruyor. Bu durumda temizlemeye karar verdim ve içini açıp iç donanımları sökmeden elektrik süpürgesi ile saç kurutma makinesinin soğuk ayarını açıp üflettim. Fanları elimle durdurarak, işlemci fanından baya bir toz çıktı. Her şeyi temizledim ama ses hala devam ediyor. Yardımcı olur musunuz?
  • Ekran Kartı: NVIDIA RTX 3060
  • İşlemci (CPU): AMD Ryzen 5 5600 (soğutucum kule tipi)
  • RAM: 16 GB
  • Depolama: 1 M.2 SSD ve 1 SATA SSD

Sistemimden gelen ses :
    Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
    Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Merhaba, iyi sosyaller. Umarım iyisinizdir. Bilgisayarım bayağı bir sesli çalışıyor. Oyuna girdiğim zaman ses çok fazla artıyor; oyundan çıktıktan sonra ise boştayken ses 5-10 dakika devam ediyor ve bir anda sessizleşiyor. Fan sesi oluyor sadece; diğer gürültülü ses duruyor. Bu durumda temizlemeye karar verdim ve içini açıp iç donanımları sökmeden elektrik süpürgesi ile saç kurutma makinesinin soğuk ayarını açıp üflettim. Fanları elimle durdurarak, işlemci fanından bayağı bir toz çıktı. Her şeyi temizledim ama ses hala devam ediyor. Yardımcı olur musunuz?
  • ekran kartı: NVIDIA RTX 3060.
  • işlemci (CPU): AMD Ryzen 5 5600 (soğutucum kule tipi)
  • RAM: 16 GB.
  • depolama: 1 M.2 SSD ve 1 SATA SSD.

Sistemimden gelen ses:
    Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
    Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Fanlarin sanki yağsız kalmış gibi zor dönüyorlar titreşim de oluyor.

30 Aralık 2022'den beri bu sistemi kullanıyorum. Sadece tozunu aldım ve temizledim; termal macun sürdürtemedim. Önceden sessiz çalışıyordu ve ısınmıyordu. Ancak şimdi oyuna girince çok sesli çalışıyor. Oyundan çıktıktan sonra 10-15 dakika boyunca ses devam ediyor; şu anda sistemim boştayken sadece fan sesi var ve bu rahatsız etmiyor. Dediğim gibi, oyuna girerken, oyundayken ve oyundan çıktıktan sonra böyle ses çıkarıyor.

Gerçekten çok canımı sıkıyor bu durum.

İşlemci fanini değiştirmeyi öneririm eğer kasa fanlarin göbeği açıyorsa yağ sıkabilirsin ama yağ da bir yere kadar istersen işlemci fani olarak Dark X123 öneririm kasa fani ise https://www.akakce.com/kasa-fani/en...set-rainbow-led-sessiz-fiyati,1253450663.html ben bunu kullanıyorum hizi gayet iyi sıcak havayı dışarıya atıyor soğuk hava veriyor bir de macun değişimi de öneririm MX-6

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı