RTX 3060 sistem sesli çalışmaya başladı

Gabicik

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, iyi forumlar. Umarım iyisinizdir. Bilgisayarım baya bir sesli çalışıyor. Oyuna girdiğim zaman ses çok fazla artıyor; oyundan çıktıktan sonra ise boştayken ses 5-10 dakika devam ediyor ve bir anda sessizleşiyor. Fan sesi oluyor sadece; diğer gürültülü ses duruyor. Bu durumda temizlemeye karar verdim ve içini açıp iç donanımları sökmeden elektrik süpürgesi ile saç kurutma makinesinin soğuk ayarını açıp üflettim. Fanları elimle durdurarak, işlemci fanından baya bir toz çıktı. Her şeyi temizledim ama ses hala devam ediyor. Yardımcı olur musunuz?
  • Ekran Kartı: NVIDIA RTX 3060
  • İşlemci (CPU): AMD Ryzen 5 5600 (soğutucum kule tipi)
  • RAM: 16 GB
  • Depolama: 1 M.2 SSD ve 1 SATA SSD

Sistemimden gelen ses :
    Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
    Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şimdi ben kasayı hazır aldım yanında amdnin islemci kutusunun içinde stok fan var onun ile değişim yapsam nasıl olur veya değiştirmeden çözülemez mi bu durum belki fan bozulmamıştır

sesin kaynağının macundan olduğunu mu söylüyorsunuz

Şimdi ben kasayı hazır aldım yanında AMD'nin islemci kutusunun içinde stok fan var onun ile değişim yapsam nasıl olur veya değiştirmeden çözülemez mi bu durum belki fan bozulmamıştır.

AMD stok fan hiç onermem iki mahalle öteden duyulur önerdiğim kule tipi fan gayet iyi sessiz.

Sesin kaynağın işlemci fanı ve kasa fani macun işlemcinin serin calismasina sebep olur ve fan çok hızlı çalışmaz.

işlemci fanındaki macun yenilenmediği için kasadaki fanlar soğutmak için daha hızlı çalışıp ses mi yapıyor doğru mu anlamışım ve kusuruma bakmayın biraz boş sorular soruyorum ama emin olmak için

sizin önerdiğiniz kasa fanı kule tipi değil ki

Kasa fani güç kaynağı olduğu için tam güçte çalışır artık yağsız kaldığı için ses çıkarabilir işlemci fani da eski olduğu için ses cikabilir ayni sebepten macun sadece serin çalışmasina neden olur mesela şu an 50 çalışıyorsa değiştirirsen 30-35 çalışır.

Dark X123 işlemci fani kule tipi diğer önerdiğini kasa fanı.

bende şuan DarkFlash DarkAir PRO A-RGB var şuan kullandığım

DF CF8 Pro A-RGB 3x12CM Fan Kit (3'lü) + Kontrolcü + Uzaktan Kumanda - Game Garaj kasa fanlarım ise bu

Anladım ama işlemci fanin yağı bittiği için değiştirmen gerekiyor istersen ona benzeyeni öneriyim mandalla uğraşma.
ben bunları yapmayı pek bilmiyorum nerede yaptırabilirim önerebileceğin birsey var mıdır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…