RTX 3060 sistem sürekli donuyor

ercumentcozer

Picopat
Daha fazla  
Son zamanlarda bilgisayar ha bire donuyor. Sadece oyundayken değil masaüstündeyken falan da donuyor. Antivirüsle tarattım bir şey çıkmadı. Driverlar güncel. Belli ki sistemde bir sıkıntı var ama o sıkıntıyı nasıl bulacağımı çözemedim.

Sistemim:
RTX 3060.
Ryzen 5 3600 (stok fan kullanıyorum acaba sıcaklıktan dolayı mı böyle oluyor dedim ama öyle olsaydı sadece yük altındayken donardı)
Anakart B450 m a Pro Max.
650 watt PSU bronz.
500 GB M.2 SSD Kingston.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam power supply sorunu olabilir, düşük wattda stabil çalışmıyor olabilir PSU. SSD sağlık durumuna bir bakın. Memtest86 ram testi yapın. SSD'de bir firmware sorunu da olabilir, Kingston marka SSD'lerde yaşanıyor bazen. Başka RAM slotlarını denediniz mi RAM'leri taktığınız slotlar sorunlu olabilir başka slotlar deneyin. Sorun ısınma kaynaklı değil demişsiniz ama öyle olması olası gibi duruyor, Driverlar güncel demişsiniz Windows'ta bir sorun olmadığından emin misiniz peki sfc ve DISM scanlerini yaptınız mı? Bir de güç kaynağının markasını söyleyebilir misiniz tam model ve markası?

Hocam Power Supply sorunu olabilir, düşük wattda stabil çalışmıyor olabilir PSU. SSD sağlık durumuna bir bakın. MemTest86 RAM testi yapın. SSD'de bir Firmware sorunu da olabilir, Kingston marka SSD'lerde yaşanıyor bazen. Başka RAM slotlarını denediniz mi RAM'leri taktığınız slotlar sorunlu olabilir başka slotlar deneyin. Sorun ısınma kaynaklı değil demişsiniz ama öyle olması olası gibi duruyor, driverlar güncel demişsiniz Windows'ta bir sorun olmadığından emin misiniz peki SFC ve DISM scanlerini yaptınız mı? Bir de güç kaynağının markasını söyleyebilir misiniz tam model ve markası?

Hocam MemTest86 hariç testleri yaptım. sfc testini yaptım. DISM scanlerini yaptım restorehealth komutunu yazıp düzelttim SSD'nin uygulamasında Firmware Update'i yok diyor en günceli bu galiba. ssd testi yaptım sonuçlar da bu şekilde.
Ekran görüntüsü 2025-08-07 190252.png
chatgpt ye sorduğumda normal olmadığını söyledi bana da sağdaki değerler baya kötü geldi. psu marka modelim de corsair cv650. memtest86 testi biraz uzun olduğundan şuan yapamadım ama eğer kesinlikle yapın diyosanız bi şekilde yaparım. bu arada anakartımda sadece 2 tane ram slotu var başka slotlar deneyemem maalesef.

Son zamanlarda bilgisayar ha bire donuyor. Sadece oyundayken değil masaüstündeyken falan da donuyor. Antivirüsle tarattım bir şey çıkmadı. Driverlar güncel. Belli ki sistemde bir sıkıntı var ama o sıkıntıyı nasıl bulacağımı çözemedim.

Sistemim:
RTX 3060.
Ryzen 5 3600 (stok fan kullanıyorum acaba sıcaklıktan dolayı mı böyle oluyor dedim ama öyle olsaydı sadece yük altındayken donardı)
Anakart B450 m a Pro Max.
650 watt PSU bronz.
500 GB M.2 SSD Kingston.
Hocam diriver sürümün ne şuan

Hocam MemTest86 hariç testleri yaptım. sfc testini yaptım. DISM scanlerini yaptım restorehealth komutunu yazıp düzelttim SSD'nin uygulamasında Firmware Update'i yok diyor en günceli bu galiba. ssd testi yaptım sonuçlar da bu şekilde.Eki Görüntüle 2552041 chatgpt ye sorduğumda normal olmadığını söyledi bana da sağdaki değerler baya kötü geldi. psu marka modelim de corsair cv650. memtest86 testi biraz uzun olduğundan şuan yapamadım ama eğer kesinlikle yapın diyosanız bi şekilde yaparım. bu arada anakartımda sadece 2 tane ram slotu var başka slotlar deneyemem maalesef.
Hocam sorun muhtemelen stok soğutucu ile ilgili daha iyi bir CPU soğutucusuna ihtiyacınız var ama önce diğer olasılıkları göz önünde bulunduralım. Power supply'ınız iyi sayılır. Vakit bulunca MemTest86 testini çalıştırın bir kere. Bios update'i varsa yapın. Eğer fazladan slot yoksa ramlerden birini çıkarıp bakabilirsiniz ikisinden biri sorunlu mu diye. SSD eskimiş olabilir değişmeniz gerekebilir oda en güçlü 2. ihtimal.

Hocam sorun muhtemelen stok soğutucu ile ilgili daha iyi bir CPU soğutucusuna ihtiyacınız var ama önce diğer olasılıkları göz önünde bulunduralım. Power Supply'ınız iyi sayılır. Vakit bulunca MemTest86 testini çalıştırın bir kere. BIOS Update'i varsa yapın. Eğer fazladan slot yoksa RAM'lerden birini çıkarıp bakabilirsiniz ikisinden biri sorunlu mu diye. SSD eskimiş olabilir değişmeniz gerekebilir oda en güçlü 2. ihtimal.

Hocam Memtest 86 testini 2 Pass olarak yaptım hiçbir error vermedi sonuçlar temiz. Sorun muhtemelen dediğiniz gibi ya soğutmada ya da SSD de. Yakında işlemciyi değiştirip üstüne kule tipi soğutma alacağım belki aynı anda SSD de alabilirim. 500 GB'lık M.2 SSD öneriniz varsa önerilere açığım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı