RTX 3060 sistemde anakart değiştirilmeli mi?

bbow

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selam, bilgisayar bilgilerim aşağıdaki gibidir. İşlemcim darboğaz yaptığı için i711700K veya Ryzen 5 7500F geçmeyi düşünüyorum fakat anakartın kötü yatırım yapma diyorlar anakart değiştirsem çoğu şeyi değiştirmem gerekeceğinden çözüm bulamıyorum. Bana ne önerirsiniz?

3060 12 GB MSI.
H510M A Pro anakart.
i5 11400F işlemci.
16 RAM.

Herkese selam, bilgisayar bilgilerim aşağıdaki gibidir. İşlemcim darboğaz yaptığı için i711700K veya Ryzen 5 7500F geçmeyi düşünüyorum fakat anakartın kötü yatırım yapma diyorlar anakart değiştirsem çoğu şeyi değiştirmem gerekeceğinden çözüm bulamıyorum. Bana ne önerirsiniz?

3060 12 GB MSI.
H510M A Pro anakart.
i5 11400F işlemci.
16 RAM.

İşlemci istiyorsan AMD tarafında mecbur yeni anakart lazım olacak.

İşlemci istiyorsan AMD tarafında mecbur yeni anakart lazım olacak.

Ya aklımda belli bir model yok darboğaz yapmayacak ömürlü bir işlemci istiyorum sadece ne almam gerek bilmiyorum. Darboğaz testinde 5700 F yüzde 0 darboğaz diyordu ondan onu örnek verdim.

Ya aklımda belli bir model yok darboğaz yapmayacak ömürlü bir işlemci istiyorum sadece ne almam gerek bilmiyorum. Darboğaz testinde 5700 F yüzde 0 darboğaz diyordu ondan onu örnek verdim.

7500 F cok güzel bir işlemci uzun sure goturur hem DDR5 o sitelerde inanmayın.

Yani hocam Ram anakart işlemci hepsi değişecek. Peki onun yerine bu 7500 F e denk gelen bi işlemci alsam nasıl olur? Bütçem çok fazla değil hepsini birden değiştirmem zor olabilir. Benim tuf gaming 249q1a monitörüm var ips özelliği olmasına rağmen hdmı takmama rağmen görüntü çok kaliteli gelmedi bana arkadaşta lenovo var bi tane çok beğendim. Benim monit satıp ondan alacam bide işlemci değiştirsem çok rahatlardım. Direkt bu anakarta daha iyi bi işlemci alsam nasıl olur? Yardım için çok teşekkür ederim

Yani hocam RAM anakart işlemci hepsi değişecek. Peki onun yerine bu 7500 F e denk gelen bir işlemci alsam nasıl olur? Bütçem çok fazla değil hepsini birden değiştirmem zor olabilir. Benim TUF Gaming 249Q1a monitörüm var IPS özelliği olmasına rağmen HDMI takmama rağmen görüntü çok kaliteli gelmedi bana arkadaşta Lenovo var bir tane çok beğendim. Benim monit satıp ondan alacağım bir de işlemci değiştirsem çok rahatlardım. Direkt bu anakarta daha iyi bir işlemci alsam nasıl olur? Yardım için çok teşekkür ederim.

Senin anakartında soyle bir sorun var 65 watt üstü veremiyor watt kilidi var daha üst bir işlemci alsan bile bir şey degişmeyecek tavsiyem o anakartı satmak AMD gecvmek işlemci olarak zaten AMD artık Intel'den daha iyi geçersen AMD'ye AM5'e gec ama bütçen yoksa AM4 de olabilir tabii elindekileri satacaksın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı