RTX 3060 sistemde Battlefield 1 grafikleri kötü gözüküyor

LawbringerGaming

Hectopat
Daha fazla  
Birkaç gün önce yeni bir sistem almıştım. Performans deneme amaçlı Battlefield 1 indirmiştim. Eski bilgisayarımda olan aynı sorunu yeni sistemimde de yaşıyorum (her ikisinde de Battlefield 5 oynamıştım, SS almayı unutmuşum ve aynı görüntü sorunu vardı). Kenar yumuşatma alakalı bir sorun mu yoksa oyunun görüntüsü mü böyle hala anlamadım. NVIDIA Denetim Masası veya farklı bir yerden hiçbir ayar yapmadım. Görüntü görseldeki gibidir (oyunun görüntü ayarlarının hepsi Ultra). Oyunda mı yoksa sistemimde mi bir sorun var? Sizde de görüntü böyle mi?

Sistemim;
Ryzen 5 5600.
RTX 3060.
16 GB RAM.
A520M k v2.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    149,3 KB · Görüntüleme: 131
  • Adsız2.png
    Adsız2.png
    36,9 KB · Görüntüleme: 119
Dikenlerin düzgün gözükmemesi ya oyunu DSR gibi bir teknoloji ile olduğundan daha yüksek çözünürlüğe yükselterek ya da Anti Aliasing ile çözülür. Uzaktaki kaplamaların kötü gözükmesi Eşyönsüz filtreleme(Anisotropic Filtering) ile çözülebilir. Bu ayarları etkinleştirin. DLSS veya FSR kullanmak görüntüyü bozabilir.

Dikenlerin düzgün gözükmemesi ya oyunu DSR gibi bir teknoloji ile olduğundan daha yüksek çözünürlüğe yükselterek ya da Anti Aliasing ile çözülür. Uzaktaki kaplamaların kötü gözükmesi Eşyönsüz filtreleme(Anisotropic Filtering) ile çözülebilir. Bu ayarları etkinleştirin. DLSS veya FSR kullanmak görüntüyü bozabilir.
DLSS veya FSR kullanmıyorum. Kaplamalarda bir sorun yok sadece anti aliasing ile ilgili bir sorunum var. 1080P'de bir çözüm yok mu ? İlla DSR açmam gerekiyor mu ?

DLSS veya FSR kullanmıyorum. Kaplamalarda bir sorun yok sadece anti aliasing ile ilgili bir sorunum var. 1080P'de bir çözüm yok mu ? İlla DSR açmam gerekiyor mu?
DSR, Anti-aliasing'den daha efektiftir. Ciddi fark yaratır özellikle uzaktaki nesneler için.

DSR, Anti-aliasing'den daha efektiftir. Ciddi fark yaratır özellikle uzaktaki nesneler için.
Battlefield 1 veya 5 de DSR aktif etmek sorun değil, fps çok düşmez. Farklı oyunlarda da yaşıyorum. RDR2, Spiderman ve The Last of US, playstationdan bilgisayara gelmiş bütün oyunlarda yaşıyorum. Bu oyunlarda DSR açsam fps çok düşeceği için 1080P de çözümünü sordum. Yine de teşekkürler.

Battlefield 1 veya 5 de DSR aktif etmek sorun değil, fps çok düşmez. Farklı oyunlarda da yaşıyorum. RDR2, Spiderman ve The Last of US, playstationdan bilgisayara gelmiş bütün oyunlarda yaşıyorum. Bu oyunlarda DSR açsam fps çok düşeceği için 1080P de çözümünü sordum. Yine de teşekkürler.
DSR çözüm oldu mu? Dener misiniz? 1080p'de biraz zor. 8x MSAA açsanız dahi çok uzaktaki nesneler için yeterli olmayabiliyor. Yüksek çözünürlükten düşük çözünürlüğe downscaling çok daha etkili.

TAA varsa etkinleştirip üzerine FSR keskinleştirmesi uygulanabilir. TAA kenarları bulanıklaştırıyor, keskinleştirme ile de etkiyi bertaraf edebiliyorsunuz.

Resimlerde zaten görülebiliyor çok yakınlaştırdığınızda ancak gözüküyor, sanırsam çok takıntılısınız bu konuda.

Son düzenleme:
DSR çözüm oldu mu? Dener misiniz? 1080p'de biraz zor. 8x MSAA açsanız dahi çok uzaktaki nesneler için yeterli olmayabiliyor. Yüksek çözünürlükten düşük çözünürlüğe downscaling çok daha etkili.

TAA varsa etkinleştirip üzerine FSR keskinleştirmesi uygulanabilir. TAA kenarları bulanıklaştırıyor, keskinleştirme ile de etkiyi bertaraf edebiliyorsunuz.

Resimlerde zaten görülebiliyor çok yakınlaştırdığınızda ancak gözüküyor, sanırsam çok takıntılısınız bu konuda.
TAA bulanıklaştırmadı umrumda değil. Açtığım zaman bulanıklaşmadan daha kötü bir görüntü alıyorum. Sadece şu sorunun çözümünü bulmak istiyorum artık. Yeni aldığın sistemle 3 bilgisayar değiştirmiş oldum ve hepsinde bu sorunu yaşadım. Biri GTX ekran kartlarında bu sorun var RTX geçersen düzelir dedi ama sonuç aynı, biri monitör değiştir dedi 165HZ IPS monitöre aldım ama değişen bir şey yok. Daha kötüsü bunu arkadaşlarıma anlatınca "bende böyle bir sorun yok, sen çok takıyosun" gibi cevaplar alıyorum. Önceki bilgisayarımın aynısını bir arkadaşım kullanıyor. RDR2'de böyle bir sorun yokmuş onda. Beni sistemimden biraz daha iyisini kullanan bir arkadaşım var RDR2'de bütün ayarları Ultrada olduğunu söylüyor ve bu sorunu yaşamadığınıda söylüyor. Ben mi bahtsızım yoksa arkadaşlarımda böyle bir varda görmüyorlar mı anlamıyorum :/

Bugün AC Valhalla indirdim. Bunda sorun neredeyse fark edilmeyecek kadar var.

Anti Flicker monitör bu sorunu çözer mi ? Bu forumda araştırırken görmüştüm. Kaliteli ve anti flicker bu sorunu çözecektir diyordu.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı