RTX 3060 sistemde CS2 oynarken ekran donup kaldı, sistem açılmıyor

Furbolvion

Hectopat
RAM
G.Skill 32 GB 2 x 16
SSD veya HDD modeli
512 gb m2 ssd Netac
Ekran kartı
Asus rog strix 3060 12 gb
Anakart
Asus prime
İşlemci
İ5
Dün CS2 oynarken bir anda ekran dondu kaldı öyle. Bende kapattım bilgisayarı düğmesinden çünkü CTRL+alt+del falan çalışmadı hiçbir şekilde. Ekran gitti tamamen bende kapatıp uyudum. Şimdi hiç açılmıyor bilgisayar kasada tüm ışıklar yanıyor sorun yok görünürde ama ekran gelmiyor. Acaba ekran kartım mı yandı.

i5 11400F.
Netac NVMe SSD 512 GB.
2 X 16 G.Skill DDR4.
ASUS ROG STRIX 3060 12 GB.

Dosya Ekleri

• IMG-20230811-WA0004.jpeg
    IMG-20230811-WA0004.jpeg
    90 KB · Görüntüleme: 103
  • IMG_20230811_115539.jpg
    IMG_20230811_115539.jpg
    80,6 KB · Görüntüleme: 82
  • IMG-20230811-WA0017.jpeg
    IMG-20230811-WA0017.jpeg
    394 KB · Görüntüleme: 86
Son düzenleyen: Moderatör:
Disk mi bozuk anlamadım. Başka disk taktım format attım açıldı ama M.2 SSD görmedi yine. Bende M.2'yi çıkarayım dedim. Ekran kartını RAM'leri söktüm. Şimdi yine görüntü gelmiyor yeni taktığım disktende bir çözemedim gitti şu işi şimdi bilgisayarcıya götüreceğim.

Anakart bozulmuş garantiye göndereceğim.
Bir dakika..... Nasıl? Başka disk taktım açıldı dediniz o zaman nasıl anakart bozuk? Anakart bozulsaydı direkt birkaç milisaniye açık kalıp kapanıyor ama. Bu kadar gelmiyor ekran. Nasıl oluyor ki bu?

Oyunda optimizasyon diye bir şey yok eklemeyi unutmuşlar resmen şaka gibi olay benim de başıma geldi hocam PC yeniden başlatmaya çalıştım daha sonra CS:GO'ya geri döndüm limited versiyonda olsan insan azıcık şu optimizasyona dokunur be kardeşim hiç mi aklınıza gelmedi tam sürümde umarım düzelir bence siz cs2team@valvesoftware.com bir mail atın hocam umarım bu sorunu bir an önce betada olsa hallederler.

Bir dakika... Nasıl? Başka disk taktım açıldı dediniz o zaman nasıl anakart bozuk? Anakart bozulsaydı direkt birkaç milisaniye açık kalıp kapanıyor ama. Bu kadar gelmiyor ekran. Nasıl oluyor ki bu?

Anakartta bir sorun oluşmuş teknik serviste tam 33 gün kaldı bilgisayar. ASUS'a gönderdiler ASUS BIOS güncellemesi yapıp geri gönderdi sağ olsunlar ben bilmiyordum yapmayı. 10. nesil işlemci ile çalışıyormuş anakart 11. nesil ile çalışmıyormuş. Dediler bir daha ASUS'a göndermemiz lazım soket değişimi vs. göndermedim bende niye o kadar bekletip yapmadılar zaten. Kasamın kendi markası aynı özelliklerde bir tık alt marka kendi anakart markasını taktı sıfır.

Şimdi ki sorunum oyundayken atıyor. Aradım konuştum ekran kartından dediler. Başka ekran kartı taktım yine aynı devam etti. Tek RAM deneyeyim dedim sorun olmadı. Çift RAM yaptığım an oyunlardan atıyor kendini yeniden başlatıyor bir anda çöküyor bilgisayar. En son çöpe atacağım 1 aydan fazladır uğraşıyorum. Şu anki sorun bence yine anakarttan 2 RAM yaptığım zaman çöküyor tek slot tek RAM sorunsuz çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı