RTX 3060 sistemde Elden Ring düşük FPS veriyor

NothingDark

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Laptopumun ekran kartı RTX 3060. işlemci i7 11. nesil. Elden Ring'te bütün ayarları en düşüğe çektiğimde bile kasma oluyor. 50 FPS civarı oynatıyor. Bu FPS değeri 3060 için düşük değil mi? (FPS kilidini 60tantan 144'e çıkartacaktım böyle yaptığı için o modu yüklemedim daha)

Laptopumun ekran kartı RTX 3060. işlemci i7 11. nesil. Elden Ring'te bütün ayarları en düşüğe çektiğimde bile kasma oluyor. 50 FPS civarı oynatıyor. Bu FPS değeri 3060 için düşük değil mi? (FPS kilidini 60tantan 144'e çıkartacaktım böyle yaptığı için o modu yüklemedim daha)

Hoca, Elden Ring genel anlamda optimizasyonu kötü bir oyun. Eğer oyun fullscreen de değilse fullscreen e alın. Ayarları high veya medium alın. Motion blur u kapatın RTX açık kalmış olabilri onu da kapatın.

İşinize yarar ise çözüm olarak işaretlerseniz çok memnun olurum. :)

Evet arkadaşlar burada size Elden Ring'de nasıl FPS düşmesi'u çözeceğinizi anlatacağim. Bunun birkaç tane çözümü var bende en sonuncusu hariç hiçbiri işe yaramadı. Eğer sizin de FPS'iniz baştan beri düşükse veya 1.04 Patch'den sonra düştüyse okumanızda fayda var.

1. çözüm: Driverlarınız zaten günceldir ama unutmayın diye yazayım dedim.
2. çözüm: NVIDIA Denetim Masası'ndan shader cache Size'ı otomatikten Ultimate'e almak.
3. çözüm: NVIDIA Denetim Masası'ndan thread optimization ayarını devre dışı bırakın.

Bunların hiçbiri bende işe yaramadı ama çoğu insanda işe yaramış şimdi size benim nasıl çözdüğümü anlatacağım. En son NVIDIA sürücüm kurulu olmasına rağmen(512.59) sürücümü DDU kullanarak tamamen sildim ve yeniden kurdum bunu yaptıktan sonra FPS düşmesi sorunum geçti umarım yardımcı olabilmişimdir.

Arkadaşlar aynı sorunu yaşayan varsa çözümünü buldum 3ünüde yapınca bütün ayarları maksimuma bile çekince hala 60 FPS veriyor.

Hocam sizin laptopun markası ne acaba?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı