RTX 3060 sistemde "Kernel Power 41 (63)" hatası

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
B450 S2H V2
GEFORCE RTX 3060
AMD RYZEN 5 5600
XPG 16X2 C16 RAM
ZALMAN 650W PSU
Meslek
Software Developer
RAM
XPG 16X2 CL16
SSD veya HDD modeli
Samsung SSD 970 Evo Plus 500gb
Ekran kartı
Geforce RTX 3060
Anakart
B450s2h V2
İşlemci
Amd Ryzen 5 5600
Son 3 aydır bilgisayarım mavi ekran verip kapanıyor ya da vermeden reset atıyor başlıktaki hata kodu adı altında. Denediğim yollar şunlar:
Farklı RAM denedim tek slot, slotları değiştirmeyi, arkadaşımın RAM'lerini taktım düzelmedi.
Ekran kartını arkadaşımın sistemine taktım herhangi bir kapanma sorunu olmadı.
İşlemci aynı şekilde arkadaşımın sistemine taktım sorun olmadı.
PSU güç kablosunu değiştirdim, kullandığım prizden deneme amaçlı başka bir prizde denedim sorun çözülmedi.
OCCT programında Power testini deniyorum bazen kapanıyor bazen kapanmıyor.
Bu sorun örnek veriyorum 3 gündür mavi ekran yemiyordum bugün yedim belirli aralıklarla oluyor.
Sorun sizce PSU kaynaklı mı yoksa anakart mı bunu nasıl anlayabilirim ya da bir fikriniz varsa iletir misiniz bıktım şu illetten.

Genelde PSU'dan dolayı olur PSU'nu başka sistemde dener misin?

Genelde PSU'dan dolayı olur PSU'nu başka sistemde dener misin?
denedik ama o zamanda kapanma olmadı ama sadece denk gelmişte olabilir. Şöyle söyliyeyim
normalde her oyuna girdiğimde kapanıyor çok geçmeden farklı bir sistemde denerken kapanmadı 2 3 gündürde kapanmıyordu az önce crash yedim tekrar o yüzden denk gelmiş olabilir diyorum. Ama sanırım psu kaynaklı

Çok yüksek ihtimalle PSU kaynaklı bir sorun. Başka bir PSU ile test edebilirsiniz.
denedik ama o zamanda kapanma olmadı ama sadece denk gelmişte olabilir. Şöyle söyliyeyim
normalde her oyuna girdiğimde kapanıyor çok geçmeden farklı bir sistemde denerken kapanmadı 2 3 gündürde kapanmıyordu az önce crash yedim tekrar o yüzden denk gelmiş olabilir diyorum. Ama sanırım psu kaynaklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…