RTX 3060 sistemde oyun oynarken aniden FPS düştü

Brotal

Femtopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhaba.
Geçtiğimiz günlerde Acer Nitro RTX 3060 - 16 GB RAM laptop almıştım. Bilgisayarımda genel bir FPS düşüklüğü olmasına rağmen bugün başıma çok daha farklı bir olay geldi. Just Cause 4 oynarken bir anda Turbo fan Max seviyede açıldı ve 60-70 arası olan FPS'm 10-15 seviyesine geriledi. Telaştan oyunu kapattım ve bilgisayarı restart yaptım. Kontrol etmek için GTA 5'i açtım. GTA 5'te normalde 50-60 olan FPS'm 5-10 seviyesinin üstüne çıkmadı bile. Sorunun tam olarak neden kaynaklandığını anlamadım ama sanırım işlemciyle alakalı. Sizce ne yapmam gerekir?

2022-07-09 (1).png

2022-07-09 (2).png

Son düzenleyen: Moderatör:
ESC basıp deneyebilirsin 1660'ta yaşıyordum benzerini. Menü açınca veya alta alınca düzeliyordu.

Hocam oyundayken sıcaklıkları ve çektiği güç değerlerini bi kontrol edin sorun her şeyde olabilir. En basitinden priz bozuktur, sen takılı kullanıyorsan ve az güç geliyorsa pcne performans vermiyor olabilir. Dediğim gibi bir değerlere kendiniz bakın veya buraya atın göz atalım belki sorunu çözebiliriz.

Hocam oyundayken sıcaklıkları ve çektiği güç değerlerini bir kontrol edin sorun her şeyde olabilir. En basitinden priz bozuktur, sen takılı kullanıyorsan ve az güç geliyorsa pcne performans vermiyor olabilir. Dediğim gibi bir değerlere kendiniz bakın veya buraya atın göz atalım belki sorunu çözebiliriz.

Hocam sıcaklıklar normal değerlerde oluyor. Onun haricinde NVIDIA GPU ise 100/100 kullanılıyor.
2022-07-09 (3).png

Aygıt Yöneticisi görüntü bağdaştırıcısının resmini atarmısınız ve olay görüntüleyicisi önemli bir onlara bakın derim ekran kartını kullanmıyor gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı