RTX 3060 sistemde oyunlar aniden donup reset atıyor

eindride

Centipat
Daha fazla  
Merhaba iyi akşamlar,
Bilgisayarımı 2022'nin ekim ayından beri kullanıyorum, başlarda böyle bir problem yaşamıyordum. Yaklaşık son 1-1.5 aydır oyun oynarken aniden donuyor, eğer ses varsa hoparlörden cızırtıya dönüşüyor ve bilgisayar kendini resetliyor benim hiçbir müdahalem olmadan. İnternette biraz araştırdım fakat her yerde farklı bir şey yazıldığı için sorunun neden kaynaklı olabileceğini bulamadım. Aynı problemi deneyimleyip çözmüş ya da anlayıp yardımcı olabilecek arkadaşlar yanıtlarsa çok sevinirim. Bilgisayarımın özelliklerini aşağıya bırakıyorum.

NVIDIA GeForce RTX 3060 12 GB.
11th gen Intel(R) Core(tm) i5-11400F @ 2.60GHz
16 GB RAM.

Son düzenleyen: Moderatör:
Güç ünitesi bile olabilir sorun, yazılımsal bile olabilir. Siz neleri denediniz bu sorun için?
bahsettiğim dönemlerde monitör değiştirdim, eski monitörüm 1366x768 dandik bir şeydi, hdmi dönüştürücü ile bu kasaya bağlamıştım oyun oynadığım zaman da en fazla o çözünürlüklerde oynuyordum ve sorun yaşatmıyordu. ne kadar bağlantılı bilmiyorum ama şu anki monitörüme geçtiğim zaman bu problem doğdu, ilk başta monitörün maksimumu hz ile oynuyordum, bu sorunu yaşamaya başlayınca bir tık düşürdüm fakat yine aynı şeyi yaşamaya başladım, kalıcı bir çözüm olmadı anlayacağın

Bahsettiğim dönemlerde monitör değiştirdim, eski monitörüm 1366x768 dandik bir şeydi, HDMI dönüştürücü ile bu kasaya bağlamıştım oyun oynadığım zaman da en fazla o çözünürlüklerde oynuyordum ve sorun yaşatmıyordu. Ne kadar bağlantılı bilmiyorum ama şu anki monitörüme geçtiğim zaman bu problem doğdu, ilk başta monitörün maksimumu Hz ile oynuyordum, bu sorunu yaşamaya başlayınca bir tık düşürdüm fakat yine aynı şeyi yaşamaya başladım, kalıcı bir çözüm olmadı anlayacağın

Hangi monitörü aldın? Sonra DP porta mı bağlı? HDMI porta mı bağlı monitör?

Dostum aynı sistem aynı sorun bende oldu. RAM'leri sök tak yapmanı tavsiye ederim. Tek RAM ile denemeni tavsiye ederim. Bir de RAM'lerin yerini değiştir. 2 RAM var ise belirtmemişsin onu. Tek RAM ise slotu değiştir. Bende sorun RAM'deymiş düzeldi şu an.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı