GTX 1650S sistemde oyunlar donup atıyor

babayori

Femtopat
Sistemim 1.5 aylık bir sistem. Şu ana kadar tüm oyunlarda 10-15, bazen 30 dakika sonra ekran aniden donuyor ve oyundan attıyor. Hiçbir hata falan vermiyor. Yeni aldıgım RAM'dendir diye test ettim 2'sini ayrı ayrı. Şimdi zaten tek RAM takılı. Onu da tes ettim, 0 hata çıktı. Ama yine de aynı sorun. Nasıl düzeltebilirim? Yeni sistem daha.

Sistemim:
GTX1650 Super
R5 2600
B450MS2H
500GB Seagate HDD
G.Skill 3600 MHz CL 18 RAM
Corsair V650 Watt PSU
Gametech Galaxy kasa

SSD geçmeni öneririm R5 2600 MSI GTX 1660 Super Gaming X 2x8 RAM 480 SSD kullanıyorum 2 senedir böyle sorunla karşılaşmadım.
M2 sdd alicam zaten fakat almadan once bu problemleri duzeltmek istiyirum. Bu arada malbarbytes ile guvenli modda tarama yaptim virus falan bulmadi. Cunku trojen oldugundan supheleniyirsum windows defernder hata vermisti trojen falan yaziyirdu. Ama tarama yaptim bir sey cikmadi hata falanda cikmiyor artık. Yarin hepsiburaddan gelickler rami iade almaya ve ben halen 2 sini birden test etmedim.

M.2 SSD alacağım zaten fakat almadan once bu problemleri duzeltmek istiyirum. Bu arada malbarbytes ile guvenli modda tarama yaptim virus falan bulmadi. Cunku trojan oldugundan supheleniyirsum Windows defernder hata vermisti trojan falan yaziyirdu. Ama tarama yaptim bir şey cikmadi hata falanda cikmiyor artık. Yarin hepsiburaddan gelickler RAM'i iade almaya ve ben halen 2'sini birden test etmedim.

Oyun HDD'ye kurulu bu 1 seçenek 2 seçenek RAM PSU veya anakartı saymıyorum sorunun donma ve oyundan atma sorun bu iki seçenek başka bir ihtimal yok bu sorunla alakalı.

Oyun HDD'ye kurulu bu 1 seçenek 2 seçenek RAM PSU veya anakartı saymıyorum sorunun donma ve oyundan atma sorun bu iki seçenek başka bir ihtimal yok bu sorunla alakalı.
Anladim ben ramleri tek tek test ettim bir sıkıntı cıkmadi ama birlikte test etmedim bu gece sabah kadsr birlikte test etsin eger hata bulursa yeni aldigim ramin iade islemini iptal etmicem. Onun dısına insallah donanimsal degildir ondan korkuyorum.

Anladim ben RAM'leri tek tek test ettim bir sıkıntı cıkmadi ama birlikte test etmedim bu gece sabah kadsr birlikte test etsin eger hata bulursa yeni aldigim RAM'in iade islemini iptal etmeceğim. Onun dısına inşallah donanimsal degildir ondan korkuyorum.

BIOS'u sıfırlayarak denedin mi? Ya da BIOS ayarlarınla oynadın mı?

BIOS'u sıfırlayarak denedin mi? Ya da BIOS ayarlarınla oynadın mı?
Hayir suan sadece xmp kapadim
SSD geçmeni öneririm R5 2600 MSI GTX 1660 Super Gaming X 2x8 RAM 480 SSD kullanıyorum 2 senedir böyle sorunla karşılaşmadım.

RAM'ları kendi frekansında çalıştırarak dene bütün şeceneklerini eleyerek yol haritası seç.
şuan tek ram takılıydı ve xmp kapadım ramler 2100 mnhz de oynadım rust 20 dk oynadım atma falan olmadı. Ya kafam baya karışık şimdi yarın ehpsi buradadan gelip rami iade alıcaklar benden ondan dolayı zaman kısıtlı ben en iyisi diyorum ki. aldıgım rami iade edeyim. ve bu ramle sorunu gidermey çalışıyım en sonunnda sorun neyden kaynaklı ise çözüp bu ramide satarım giderim 2x8gb tek modul ram alırım. Bu arada ekran kartı kullanımım baya düştü 40 falandı.
O zaman BIOS ayarlarını defaulta(varsayılana) çekip sistemini yeniden test et.
Sorun galiba xmp ile alakalimis xmpyi kapadim suan oyunlarda atma falan yok fakat bazi oyunlarda ekran karti kullanim 40 falan nedeni nedir? Birde ben bu rami saticam 2x8gb 3000 mhz bir rammi almaliyim?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı