RTX 3060 sistemde oyunlarda uzaklar renderlanmıyor

İşletim sistemi
Windows 11

onlyy1

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB Kingstone Fury, 3200 MHz
Ekran kartı
MSI RTX 3060 Gaming X
Anakart
Asus Prime B450M-A II
İşlemci
Ryzen 5 5600
Selam arkadaşlar, öncelikle sorunum başlıktaki gibi.
Ekran kartım: MSI RTX 3060 Gaming X modeli.
Monitörüm eski 60Hz bir monitör.
Oyunlarda önümdeki ve uzaktaki nesneler renderlanmıyor. Bu sorun monitörümden kaynaklı mı yoksa başka bir şey mi?
Yardım edebilir misiniz?

Oyunlarda önümdeki ve uzaktaki nesneler renderlanmıyor. Bu sorun monitörümden kaynaklı mı yoksa başka bir şey mi?
Yardım edebilir misiniz?

Monitör kaynaklı da olabilir ekran kartı hızına yetişemiyor gibi 60 Hz ile RTX 3060 kullanmak garip SSD mi HDD mi var sistemde

Yardım edebilir misiniz?

Hangi oyunlar ve hangi ayarlarda oynuyorsunuz ve birkaç resim paylaşır mısınız?

Monitör kaynaklı da olabilir ekran kartı hızına yetişemiyor gibi 60 Hz ile RTX 3060 kullanmak garip SSD mi HDD mi var sistemde.

Sistemin M.2 SSD üzerine kurulu 1 adetde HDD bulunuyor. Eski kasamı satılığa koyacağım onun parasıyla monitör alacaktım o yüzden 60 Hz kullanmak zorundayım hoca.

Sistemin M.2 SSD üzerine kurulu 1 adetde HDD bulunuyor. Eski kasamı satılığa koyacağım onun parasıyla monitör alacaktım o yüzden 60 Hz kullanmak zorundayım hoca.

En mantıklı karar olur sasirdim dostum bu ekran kartıyla bu monitör kullanılmaz zaten hem genelde bu tür sorunlara neden olan ilk şey ekran kartı olur fakat bazen de sistem saniyedeki kareyi ne kadar hızlı ekrana verse de ekran bunun hızına yetisemeyebiliyor bu sistemdeki akıcılığı da etkiler sendeki sıkıntı büyük ihtimalle HDD kaynaklı tahmin ediyorum ki oyunlar da oraya kurulu ise eger

Resident Evil 7, RDR 2 gibi oyunlarda oluyor genellikle.Resim paylaşarak belli olmuyor, videoda buraya atılmıyor hocam.

En mantıklı karar olur sasirdim dostum bu ekran kartıyla bu monitör kullanılmaz zaten hem genelde bu tür sorunlara neden olan ilk şey ekran kartı olur fakat bazen de sistem saniyedeki kareyi ne kadar hızlı ekrana verse de ekran bunun hızına yetisemeyebiliyor bu sistemdeki akıcılığı da etkiler sendeki sıkıntı büyük ihtimalle HDD kaynaklı tahmin ediyorum ki oyunlar da oraya kurulu ise eger
Oyun M2 SSD'de kurulu.Sanırım monitör kaynaklı çünkü oyunlarda ultra grafiklerde bulanık hissiyatı veriyor.

Resident Evil 7, RDR 2 gibi oyunlarda oluyor genellikle. Resim paylaşarak belli olmuyor videoda, buraya atılmıyor hocam.

Oyun M.2 SSD'de kurulu.

Renderlanmiyor dediğin geç mi yükleniyor yoksa olduğu gibi mi kalıyor tuhaf yanı bu sistemle senin bu sorunu yaşamaman lazım denetim masasında ayarları sıfırla bir öyle dene olmadı ayarlari kurcala oyundaki

Renderlanmiyor dediğin geç mi yükleniyor yoksa olduğu gibi mi kalıyor tuhaf yanı bu sistemle senin bu sorunu yaşamaman lazım denetim masasında ayarları sıfırla bir öyle dene olmadı ayarlari kurcala oyundaki
Dostum söyle düşün yanlış anlatmış olabilirim kusura bakma.Mesela 5 metre önündeki ot ona yaklaştıkça detaylanıyor,gölgesi ona yaklaştıkça yükleniyor sorunum bu.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı