RTX 3060 sistemde oyunlarda uzaklar renderlanmıyor

İşletim sistemi
Windows 11

onlyy1

Decapat
Daha fazla  
RAM
16 GB Kingstone Fury, 3200 MHz
Ekran kartı
MSI RTX 3060 Gaming X
Anakart
Asus Prime B450M-A II
İşlemci
Ryzen 5 5600
Selam arkadaşlar, öncelikle sorunum başlıktaki gibi.
Ekran kartım: MSI RTX 3060 Gaming X modeli.
Monitörüm eski 60Hz bir monitör.
Oyunlarda önümdeki ve uzaktaki nesneler renderlanmıyor. Bu sorun monitörümden kaynaklı mı yoksa başka bir şey mi?
Yardım edebilir misiniz?

Hocam yaşadığın olay emin olmamamla birlikte bana çok normal geldi monitörle alakalı değil gibi 3060 Ti kullanıyorum ve 144Hz 1ms monitörüm var bende de var aynı durum herkes için geçerli sanırım NVIDIA Denetim Masası ayarlarına baksana birkaç şeyi değiştir oradandır belki de.

Deneyeceğim hocam. Duruma göre söylerim sağ olun.

Aynı hocam ya çözümü yok sanırım. NVIDIA Denetim Masasındaki özellikleri kaliteye aldım sonuç aynı.

Son düzenleme:

Aynı hocam ya çözümü yok sanırım. NVIDIA denetim masasındaki özellikleri kaliteye aldım sonuç aynı.

İlginç keşke resim veya video paylaşabilseniz tam olarak anlayabilsek olayı çünkü ben PUBG'deyken uzaktaki şeyler bende de renderlanmaz yakına girince renderlanıyor.

İlginç keşke resim veya video paylaşabilseniz tam olarak anlayabilsek olayı çünkü ben PUBG'deyken uzaktaki şeyler bende de renderlanmaz yakına girince renderlanıyor.

Evet işte dostum benim de problemim aslında ona benzer. Ben şeyi merak ediyorum uzaktaki nesneleri yükleyemiyoruz mu? Hareket ederken ağacın kalitesi değişince istemsizce oyunun ayarlarını kurcalamaya çalışıyorum.

Evet işte dostum benim de problemim aslında ona benzer. Ben şeyi merak ediyorum uzaktaki nesneleri yükleyemiyoruz mu? Hareket ederken ağacın kalitesi değişince istemsizce oyunun ayarlarını kurcalamaya çalışıyorum.

Bahsettiğiniz durum buysa fazlasıyla normal herkes için geçerli olan bir durum bu render muhabbeti, oyundan oyuna değişir fakat bazı oyunlarda ayarları tercihinize göre değiştirip en optime hale getirebilirsiniz sizin için. Mesela PUBG'de render scale ayarı var ve görüş açısını değiştirince, çözünürlüğü değiştirince render ayarları da değişiyor. Artı olarak render olayı biraz işlemciyle alakalı işlemcinizde çok kötü bir işlemci değil arıza, pin sıkıntısı var mı bilemem çok hakim değilim o konuya ama resim video paylaşmadığınız için yaşadığınız durum tamamen normal hepimizin yaşadığı durum mu yoksa daha ekstrem hali mi göremiyorum ama eğer ekstremse dahi sorun ya işlemcinizde ya da PSU besleme durumu olabilir emin değilim.

Bahsettiğiniz durum buysa fazlasıyla normal herkes için geçerli olan bir durum bu render muhabbeti, oyundan oyuna değişir fakat bazı oyunlarda ayarları tercihinize göre değiştirip en optime hale getirebilirsiniz sizin için. Mesela PUBG'de render scale ayarı var ve görüş açısını değiştirince, çözünürlüğü değiştirince render ayarları da değişiyor. Artı olarak render olayı biraz işlemciyle alakalı işlemcinizde çok kötü bir işlemci değil arıza, pin sıkıntısı var mı bilemem çok hakim değilim o konuya ama resim video paylaşmadığınız için yaşadığınız durum tamamen normal hepimizin yaşadığı durum mu yoksa daha ekstrem hali mi göremiyorum ama eğer ekstremse dahi sorun ya işlemcinizde ya da PSU besleme durumu olabilir emin değilim.

Hocam videoyu nasıl atabilirim buraya? Bir yerde paylaşıp linkini mi atayım?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı