RTX 3060 sisteme 550W PSU yeterli mi?

Şahin56

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba, güncel kullandığım sistemde 550W PSU kullanıyorum sistemime yeterli mi? 3-4 ay içerisinde 750W PSU alacağım o zamana kadar idare eder mi?

• Kasa ASUS GT301.
  • Ekran kartı ASUS RTX 3060.
  • İşlemci Ryzen 5 5600X.
  • 2x8 RAM.
  • 500 GB M.2 SSD.
  • ID-Cooling SE 224 RGB çift fanlı kule tipi soğutucu.
  • PSU 550 GB ASUS TUF.

Son düzenleyen: Moderatör:
Buna çok benzer bir sistemi aybı psu ile kullanmıştım zamanında ve arada sırada sistem çöküyordu kendi kendine sanki elektrik gitmiş gibi kapanıp aniden geri açılıyordu. Psu upgrade edince geçmişti.

Arkadaşlar merhaba, güncel kullandığım sistemde 550W PSU kullanıyorum sistemime yeterli mi? 3-4 ay içerisinde 750W PSU alacağım o zamana kadar idare eder mi?

• Kasa ASUS GT301.
  • İşlemci Ryzen 5 5600X.
  • 2x8 RAM.
  • 500 GB M.2 SSD.
  • PSU 550 GB ASUS TUF.

Kaliteli bir PSU ve en az 80+ Bronze olmalı 550W yeter ileride sistem değişmeyi düşünüyorsan 650W alabilirsin.

Buna çok benzer bir sistemi aybı PSU ile kullanmıştım zamanında ve arada sırada sistem çöküyordu kendi kendine sanki elektrik gitmiş gibi kapanıp aniden geri açılıyordu. PSU upgrade edince geçmişti.

Hocam PSU kaliteli değilse öyle olabilir hemen hemen aynı sistem var arkadaşla 80+ Bronze PSU var bende 550W hiç çökme yaşanmadı.

Kaliteli bir PSU ve en az 80+ Bronze olmalı 550W yeter ileride sistem değişmeyi düşünüyorsan 650W alabilirsin.

Hocam PSU kaliteli değilse öyle olabilir hemen hemen aynı sistem var arkadaşla 80+ Bronze PSU var bende 550W hiç çökme yaşanmadı.
Hocam Psu'm arkadaşınkiyle aynıydı Asus Tuf 550w bronze. Ondan dedim, kaliteli olmasa zaten hiç yazmazdım bile konuya

• Kasa ASUS GT301.
  • İşlemci Ryzen 5 5600X.
  • 2x8 RAM.
  • 500 GB M.2 SSD.
  • PSU 550 GB ASUS TUF.
5600X ve 3060 için 650W ideal,hiç riske girmeyin.

550W çok rahat yeter ona. Hazır sistemlerde de 550W ile satıldı ve sorun yaşayan yok.

Hocam sadece şu anlık yeter bende de aynısı var RGB kasam var kasanın RGB aydınlatmasına yetmiyor güç sıvı soğutma vb taksam veya işlemci değişsem onlarda çalışmicak almışkan iyisini almak lazım sonuçta her gün alınmıyor.

Hocam sadece şu anlık yeter bende de aynısı var RGB kasam var kasanın RGB aydınlatmasına yetmiyor güç sıvı soğutma vb taksam veya işlemci değişsem onlarda çalışmicak almışkan iyisini almak lazım sonuçta her gün alınmıyor.
RGB mi ARGB mi? Aslinda soru su: 12V kanali mi yetmiyor 5V kanali mi?

Eder.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı