RTX 3060 sisteme nasıl 3. monitör bağlanır?

sigmoid

Decapat
Daha fazla  
Anakart Gigabyte H760M DS3H AX, Gigabyte ekran kartı RTX 3060 var. Ekran kartının 2 adet HDMI çıkışı 2 adet DisplayPort'u var. HDMI girişlerine 2 adet monitör bağlı var güzel çalışıyor.

Elimde eski VGA bağlantılı bir monitör var. HDMI to VGA dönüştürücü ile notebooka bağlayıp çalıştırabiliyorum. Bu monitörüde kasaya üçüncü monitör olarak bağlamak istiyorum. Anakart üzerindeki onboard ekran kartına HDMI üzerinden bağladığımda monitöre görüntü gelmedi. BIOS ayarlarında da onboard VGA internal VGA gibi bir ayar göremedim.

Üçüncü monitörü nasıl bağlayabilirim? Teşekkür ederim.

Anakarttaki görüntü çıkışlarından görüntü alabilmek için işlemcinin içerisinde dahili grafik birimi olması lazım. Dahili grafik birimi olmayan bir işlemci kullanıyor olabilirsin.

Zaten onboard'la görüntü almayı salla, DisplayPort to VGA dönüştürücü ile direkt RTX 3060'a bağla, en rahatı bu.

Anakarttaki görüntü çıkışlarından görüntü alabilmek için işlemcinin içerisinde dahili grafik birimi olması lazım. Dahili grafik birimi olmayan bir işlemci kullanıyor olabilirsin.

Zaten Onboard'la görüntü almayı salla, DisplayPort to VGA dönüştürücü ile direkt RTX 3060'a bağla, en rahatı bu.

Anakarttan görüntü alabilmesi için ilk başta ekran kartını çıkarması lazım.

işlemci i5-12400F, 2HDMI, 2DisplayPort toplamda 4 tane çıktı alabiliyorsam güzel.
O zaman displayport->VGA dönüştürücü temin edip deneyeyim. Açıkcası önce masraf yapmadan eldeki imkanları kullanabilsem iyi olurdu.

Anakarttan görüntü alabilmesi için ilk başta ekran kartını çıkarması lazım.
Öyle bir şey yok. iGPU ile dGPU aynı anda çalıştırılabilir ve görüntü alınabilir.

Tam dediğim gibi. Dahili grafik birimi yok o işlemcide. Anakarttaki görüntü çıkışlarından görüntü alamazsın.

2 HDMI, 2 DisplayPort toplamda 4 tane çıktı alabiliyorsam güzel.
RTX 3000 serilerinde aynı anda maksimum 5 tane monitöre görüntü verilebiliyor diye biliyorum. Tabii yine istisnalar vardır kart modeline ve üreticisine göre.

4 tane yapmak istersen yapabilirsin, ondan eminim.

Açıkcası önce masraf yapmadan eldeki imkanları kullanabilsem iyi olurdu.
Yapacak bir şey yok. Sırf görüntü çıkışı uymadığı için monitörü komple değerlendirememenden iyidir :D.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı