Çözüldü RTX 3060 Ti çok fazla fan sesi çıkarıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

ardaipek

Centipat
Yeni alığım 3060 Ti oyunlarda performans açısından sıkıntı çıkarmıyor amma en basit oyunda bile fanlarını hızla döndürerek çok ses çıkartıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Ben sana sorunu söyleyeyim ekran kartın fazla ısınıyor bu sebepten de fazla fan açıyor.
Sıcaklıktan feragat ederim dersen %60 fan hızına Afterburner üzerinden sabitle ama etmem diyorsan aşağıdaki attığım videodaki adımları takip ederek ekran kartının voltajını düşürüp hızını sabitleyin ardından ise fanı %60 hıza sabitleyip bir profil olarak kaydedin. Oyuna girmeden önce de Afterburner açıp o profile tıklayıp onaylayın.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Keza sok halinde 3000RPM'lere çıkıp 72 derecelerde çalışan 3 fanlı EVGA 3060 Ti kartım şu anda 1450RPM ile birlikte en fazla 63-64 derece görmekte.

Ama %60 fan hızında 80 dereceyi geçmiyorsa kart bırak öyle kalsın derim.
Bunu yaparsa performans düşecektir yüksek ihtimal ama Full ayarlarda her türlü açıyorsa sıkıntı yok ama stabil olmaz ise fark çözümleri uygulamak gerekir ne de olsa performanstan kimse kaybetmek istemez.

Performanstan kaybeceğini kim söyledi?

Piyasada en çok bulunan Palit 3060 Ti modelini baz alalım 1700MHz miş çıksa çıksa 1800-1850'ye çıkar attığım videoda zaten 1900MHz olacak şekilde yapıyor. Onu da geçtim bunun yanına ufak Memory clock arttırma yapıp performansını bir tık öne de çıkarabiliyorsun.

Benim kartım kendini zorlaya zorlaya 2050MHz görüyordu onda da uçak kaldırır mışçasına ses çıkıyordu. Şimdi ise 1975MHz ile çalışıyor ve ekstradan verilen 600MHz Memory clock ile birlikte stok halinden çok daha serin çalışmasına rağmen daha performanslı.

Yapılan işlem ile zaten daha fazla performans alır ki stabil bir ayar olmasa paylaşılmazdı.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Şöyle de atayım. Hani burada yapılan şey voltajı düşürürken performansını arttırmak. Kim dedi performans azalacağını UV'de.

Performanstan kaybeceğini kim söyledi?

Piyasada en çok bulunan Palit 3060 Ti modelini baz alalım 1700MHz miş çıksa çıksa 1800-1850'ye çıkar attığım videoda zaten 1900MHz olacak şekilde yapıyor. Onu da geçtim bunun yanına ufak Memory clock arttırma yapıp performansını bir tık öne de çıkarabiliyorsun.

Benim kartım kendini zorlaya zorlaya 2050MHz görüyordu onda da uçak kaldırır mışçasına ses çıkıyordu. Şimdi ise 1975MHz ile çalışıyor ve ekstradan verilen 600MHz Memory clock ile birlikte stok halinden çok daha serin çalışmasına rağmen daha performanslı.

Yapılan işlem ile zaten daha fazla performans alır ki stabil bir ayar olmasa paylaşılmazdı.

Tamam hocam haklısınız sizin gibileri çok iyi bilirim haklısınız.

Dosya Ekleri

• resim_2023-08-11_120703754.png
    resim_2023-08-11_120703754.png
    1,7 MB · Görüntüleme: 51
Ana menüdeyim ama yine de ses çıkıyor bayağı.

Oyun açık arkada normal.

Ya oradan fan hızını %60'a sabitle ya da attığım videolardaki adımları yapıp dene.

Ben de aynı şekilde kullanıyorum.

Ben sana sorunu söyleyeyim ekran kartın fazla ısınıyor bu sebepten de fazla fan açıyor.
Sıcaklıktan feragat ederim dersen %60 fan hızına Afterburner üzerinden sabitle ama etmem diyorsan aşağıdaki attığım videodaki adımları takip ederek ekran kartının voltajını düşürüp hızını sabitleyin ardından ise fanı %60 hıza sabitleyip bir profil olarak kaydedin. Oyuna girmeden önce de Afterburner açıp o profile tıklayıp onaylayın.

Keza sok halinde 3000RPM'lere çıkıp 72 derecelerde çalışan 3 fanlı EVGA 3060 Ti kartım şu anda 1450RPM ile birlikte en fazla 63-64 derece görmekte.

hocam dediğinizx ayarı yaptım ses çıkmıyo şimdi ama performans düşermi

Hocam dediğinizx ayarı yaptım ses çıkmıyor şimdi ama performans düşer mi?

Senin kartın 1850MHz'de çalışıyor yaptığın ayarda 1900MHz ile çalışmakta yani herhangi bir performans düşüşü söz konusu değil. Hatta minnak bir performans artışı var.

Zaten başlığında diyor daha yüksek FPS için voltaj düşürme diye.

Açın OSD'yi fan hızını %60'a sabitleyip deneyin kaç derece kaç FPS fark etti sonra da buraya gelip olduysa oldu olmadıysa olmadı dersiniz. Çözüm olduysa da çözüm olarak raporlarsanız sevinirim.

hocam performası düşürür mü
Senin kartın 1850MHz'de çalışıyor yaptığın ayarda 1900MHz ile çalışmakta yani herhangi bir performans düşüşü söz konusu değil. Hatta minnak bir performans artışı var.

Zaten başlığında diyor daha yüksek FPS için voltaj düşürme diye.

Açın OSD'yi fan hızını %60'a sabitleyip deneyin kaç derece kaç FPS fark etti sonra da buraya gelip olduysa oldu olmadıysa olmadı dersiniz. Çözüm olduysa da çözüm olarak raporlarsanız sevinirim.
osd ne anlamadım msı afterburnerden fan ayarı yapamıyorum izin vermiyor

Hocam performası düşürür mü?

Düşümez.

OSD ne anlamadım MSI Afterburner'den fan ayarı yapamıyorum izin vermiyor.

Afterburner üzerinden FPS, ekran kartı sıcaklığı, kullanımı, fan hızı'ni aktif edip oyun içinde izleyin değerleri.

Aşağıda "a" işareti var ona basın ondan sonra ayarlatır.

Bu videodan bakarak açabilirsiniz.

Düşümez.

Afterburner üzerinden FPS, ekran kartı sıcaklığı, kullanımı, fan hızı'ni aktif edip oyun içinde izleyin değerleri.

Aşağıda "a" işareti var ona basın ondan sonra ayarlatır.

Bu videodan bakarak açabilirsiniz.

hocam fanlar 64 65 civarında çalışıyor 60 sabitlersen bir sıkıntı çıkar mı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı