RTX 3060 Ti ekran kartına işlemci önerisi

PageDownN

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba INNO3D 30060 Ti 8 GB bir ekran kartım var ve işlemci olarak da Ryzen 5 5600G bir işlemcim var g modelini tercih etme sebebim 2. bir monitörümun olmasından dolayı. Fakat darboğaz sitelerine baktığımda sistemin 14.9% darboğaz yaptığını goruyorum.

Ki şöyle bir durum var YouTube'da aynı sistemin CS2 gibi bir oyunda bendekinden çok daha yüksek aynı şekilde Fortnite gibi bir Oyunda'da benden yüksek FPS aldığını görüyorum.

Darboğaz olsa başka videolarda bu kadar yüksek olmaz benimle aynı FPS değerlerine sahip olurlar fakat benimkinden daha yüksek.

Ben sorunun işlemcide olduğunu düşünüyorum 3060 Ti gibi bir ekran kartına yetersiz olabileceğinden kaynaklı olduğunu düşünüyorum, sistemimi aşağıda belirttim markalarıyla beraber yardımcı olursanız sevinirim.

• INNO3D 8 GB 3060 Ti.
  • AMD Ryzen 5 5600G.
  • B450M-A Pro Max.
  • 2x8 GB evospear 2666 MHz (ben BIOS üzerinden ayarlama yaparak 3333 MHz'ye çevirdim)
  • MSI MAG 650W 80+
  • Bitfeniz Nova mash kasa.

Son düzenleyen: Moderatör:
5600X alabilirsin fakat aşırı bir fark olmaz bence biriktir paranı DDR5 bir sisteme geç.
5600 ile 5600X aynı zaten. Gereksiz para israfı olur.

Başta belirtiyim, darboğaz siteleri yalan bilgi veriyor. Darboğaz olup olmadığını GPU ve CPU kullanımı ile anlarsınız. GPU kullanımı %100 civarı değilse ve CPU kullanımı %100 civarı ise darboğaz vardır.

Ayrıca darboğaz varsa FPS'iniz düşer.

R5 5600 geçebileceğiniz en düşük işlemci.
Daha büyük önbelleği olduğu için performans CS2 gibi oyunlarda değişebilir, iyi seviyede.
R5 5700X3D ise alabileceğiniz en iyi işlemci.
Ciddi anlamda performans değişir.

Genede darboğaz yoksa ortada. Hikayeli oyunlarda fazla etki olmaz R5 5600'de, yinede online oyunlarda farkı olur.

Darboğaz sitelerine pek güvenmeyin derim. Konudan farklı ama (5600) gibi bir işlemciyi 3070 Ti ve 4070 gibi ekran kartında kullananlar gördüm. Online oyunlarda darboğaz cuzi bir miktar yapıyor. Onun dışında hikayeli oyunlarda hissedieyecek kadar az. Kendim 6700XT ile kullanıyorum darboğaz yaşamadım.

Bu tarz siteler zaten forumda güvenilmeyen sonuç verildiğini belirtilmiş. Yasaklı olduğu için link atılamıyor. Aratırsan bulabilirsin.

İşlemciyi satıp çok az bir farkla düz 5600 alınabilir. Bence X modeline gerek yok.

5000 serisi 3D işlemci fiyatlarından haberin yok sanırım. O kadar para verecegine DDR5 sisteme gecmesi cok daha mantıklı olur. Bence hiç değiştirmesin şimdilik.

5600 ile 5600X aynı zaten. Gereksiz para israfı olur.
aralarında 500 tl fark var. 5600 de alınabilir fakat ikisinde de pek performans artışı olmaz.

Arkadaş 5700 X3D yorumu yazmış. Şu durumu şöyle anlatalım. 5700x3D alırsan ileride 4090 bir ekran kartına geçmeyi düşünürsen 5700x3D bunu besler. Yok böyle bir düşüncen yoksa 5600 al rahat rahat 3060 Ti'yi besler.

5700X3D 6000TL civarında filandı. Aynı fiyattaki 7500F'ten daha iyi konumda ama birşey diyemem. AM5 mantıklı.

R5 5600'ün önbelleği ciddi seviye yüksek, 5600G'den. Oyüzden performans artışı olur.

5700x3D 6000TL civarında filandı. Aynı fiyattaki 7500F'ten daha iyi konumda ama bir şey diyemem. AM5 mantıklı.

R5 5600'ün önbelleği ciddi seviye yüksek, 5600G'den. O yüzden performans artışı olur.

Aşırı fark edilir bir fark olmaz. Ön bellek en fazla Valorant gibi oyunlarda etkili oluyor o tür oyunlarda da FPS'ler zaten yuksek.ayrıca 5600 alırsa ekstra hava sogutucu alması da gerekecek. Bence boyle kullanmaya devam etsin bir süre.

Bu arada güzel bir fiyata satabilirse işlemciyi gecilebilir. 5600G'nin fiyatı bayağı yukselmiş.

Arkadaşlar yorumlardan anladığım kadarıyla şu anlık bu şekilde idare edip elime para geçince DDR5 bir sisteme geçiş yapmak. Fakat demek istediğim şeylerden birisi de sistemimin aynısını YouTube'da arattığımda örnek veriyorum Valorant'ta 320-280 alıyorsa ben 250-200 arası.

5600G'nin piyasası baya pahalı, oyüzden zaten geçmesi pek sıkıntı yapmaz.
Yanınada X123 alır. Ucuza kapatmış olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…