RTX 3060 Ti ekran kartında Coil Whine sesi var

hi im tue

Picopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Mühendis
Selamlar, başlıkta gördüğünüz gibi ekran kartımda coil whine sorunu var. Çok rahatsız edecek seviyede değil ama yüksek FPS'lerde (örneğin. CS:GO 500-600 FPS) ses direkt artmaya başlıyor. Boşta çalışırken hiç ses yok ama dediğim gibi yüksek FPS aldığım yerlerde tiz bir ses söz konusu. Kart 3 yıllık garantili, garantiye vermeye gerek var mı? Bu sıkıntı karta bir zarar verir mi? Şimdiden teşekkür ederim.

Hocam Coil Whine birçok ekran kartında rastlanıyor maalesef. Sesten dolayı rahatsız etmesi dışında hiçbir problem olmaz. Servise gönderirseniz halledip geri gönderirler ancak göndermek istemezseniz bir zararı olmayacaktır.

Ben pek duymadım bu şekilde bir işlem yaptıklarını. Tecrübeniz oldu mu acaba?

Benim tecrübem olmadı ancak daha önce Technopat'ta aynı sorunu yaşayan bir kullanıcının konusunun altına bir kullanıcı bobinlere işlem uygulanarak sesin giderildiğini yazmıştı. Aynı zamanda bu işlemin geçici olabileceğini yani tekrar aynı sorunla karşılaşılabileceğini de yazmışlardı. Malzeme kalitesinden kaynaklanıyor sanırım. Ne bobinden ne silikondan yana şansımız var. 😀

Benim tecrübem olmadı ancak daha önce Technopat'ta aynı sorunu yaşayan bir kullanıcının konusunun altına bir kullanıcı bobinlere işlem uygulanarak sesin giderildiğini yazmıştı. Aynı zamanda bu işlemin geçici olabileceğini yani tekrar aynı sorunla karşılaşılabileceğini de yazmışlardı. Malzeme kalitesinden kaynaklanıyor sanırım. Ne bobinden ne silikondan yana şansımız var. 😀

Bende duydum. Bobin değişim, bantlama gibi bir sürü yöntemi varmış. Ama internette düzgün makale yok.

Bende duydum. Bobin değişim, bantlama gibi bir sürü yöntemi varmış. Ama internette düzgün makale yok.

Aslında buna gerek de yok. Çok rahatsız oluyorsa kullanıcı değişim talep edebilir ancak 20 güne kadar sürebiliyor bu değişimler ve insanın canını sıkabiliyor maalesef. Artı olarak yeni kartın da aynı soruna sahip olma ihtimali var.

Kartın 3 yıl garantisi var, bu süre zarfı içerisinde ses artarsa göndermeli miyim? Şöyle sorayım; coil whine sesi artar mı,azalır mı yoksa stabil mi kalır?

Kartın 3 yıl garantisi var, bu süre zarfı içerisinde ses artarsa göndermeli miyim? Şöyle sorayım; coil whine sesi artar mı,azalır mı yoksa stabil mi kalır?

Bu konuda What is Coil Whine & How to Fix it – Clever Creations. şöyle bir makale buldum. Makalede sesin azalabileceğini aynı şekilde artabileceğini de belirtiyor. Donanımsal bir sorun olduğunu düşünürsek mantıken daha da kötüleşme ihtimali var ancak bunun performansa bir etkisi olmadığını da yineliyorum. Ses ciddi anlamda rahatsız ediyorsa şimdi bile gönderebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı