RTX 3060 Ti FurMark testi çok düşük sonuç verdi

Efe Arban

Hectopat
Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda RTX 3060 Ti ekran kartımı kullanırken oyunlarda bir sorunla karşılaştım. Oyunları yaklaşık yarım saat oynadıktan sonra sürekli olarak oyundan atıyordu. Durumu daha detaylı incelemek amacıyla FurMark testi yaptım ve beklediğimden çok daha düşük sonuçlar aldım.

Testin sonucunda, kartımın çok düşük performans gösterdiğini fark ettim. Bu durumun, oyunlarda yaşadığım ani çözülmeler ve donmalarla doğrudan ilişkili olduğunu düşünüyorum.

Bu noktada, kartımda bir donanımsal sorun olup olmadığını veya başka bir yazılım kaynaklı bir problem olup olmadığını merak ediyorum. Aynı durumu yaşayan ya da çözüm önerisi olan var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Dosya Ekleri

• BENCHMARK.png
    BENCHMARK.png
    31,2 KB · Görüntüleme: 52
Son düzenleyen: Moderatör:
Kart çok ısındığı için tam performans çalışmıyor. 2. el mi aldın? Kasan ne?

Merhaba arkadaşlar,

Son zamanlarda RTX 3060 Ti ekran kartımı kullanırken oyunlarda bir sorunla karşılaştım. Oyunları yaklaşık yarım saat oynadıktan sonra sürekli olarak oyundan atıyordu. Durumu daha detaylı incelemek amacıyla FurMark testi yaptım ve beklediğimden çok daha düşük sonuçlar aldım.

Testin sonucunda, kartımın çok düşük performans gösterdiğini fark ettim. Bu durumun, oyunlarda yaşadığım ani çözülmeler ve donmalarla doğrudan ilişkili olduğunu düşünüyorum.

Bu noktada, kartımda bir donanımsal sorun olup olmadığını veya başka bir yazılım kaynaklı bir problem olup olmadığını merak ediyorum. Aynı durumu yaşayan ya da çözüm önerisi olan var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

Sıcaklıklar fazla.

Kartı 2 sene önce sıfır aldım. Kasam ise Xigmatek'in temperli camlı bir kasası fakat cam açık kullanıyorum. Bir de şöyle ilginç bir şey fark ettim, görev yöneticisine girdiğimde ekran kartı sıcaklığı 80'lerde oluyor. O sayfada bekledikçe 40'a kadar düşüyor, anlamlandıramadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kartı o şekilde kullanma. Çok ısınıyor, zarar verirsin. Hiçbir işlem yapıldı mı karta? Açıldı mı?

Ekran kartıyla ilgili herhangi bir işlem uygulamadım. Fakat bir kere ram yükseltmesi yapmıştım ekrana görüntü gelmemişti bununla ilgili bir bilgisayarcıya gittim biosu sıfırladı ve düzeldi onun dışında işlem olmadı hiç. fakat hocam görev yöneticisindeyken 40 dereceye kadar düşüyor masaüstünde biraz bekleyim 80-90 a fırlıyor bir de ilk görev yöneticisine girdiğimde kullanım yüzde yüz gözüküyor

Merhaba arkadaşlar,

Kartın sıcaklığı gerçekten üst seviyelerde, ya içi çok tozlu ya da daha önce açılmış olma ihtimali var bana kalırsa soğuk ayarı olan bir fön ile kasanı iyice temizle içerideki tozlar gitsin eğer kendine güveniyorsan YouTube'den yapılış videolarına bakarak ekran kartı termal macununu değiştir. (kasa kapağını açık kullanıyorsan kolayca tozlanabilir sürekli temizlemen lazım haftada 1 defa)

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı