RTX 3060 Ti için 2K monitör şart mı?

• Konuyu başlatan 190E
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 10
  • Görüntüleme 3.740

190E

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Ryzen 5 3600 - 3060 Ti ikilisiyle bir sistem toplayacağım önümüzdeki günlerde. Monitör olarak ne yapmam gerektiğine karar veremedim. VA - TN - IPS konusunu da araştırmama rağmen bir türlü kafamda netleştiremedim. Bu sisteme en az 27" ve 144Hz bir monitör önerebilir misiniz? Oyun odaklı kullanacağım bilgisayarı. Bütçe 4000TL.

Şart demek yanlış olur fakat o kartın hakkı en az 2K. IPS veya VA panel öneririm. Oyun konusunda bu iki panel iyi iş çıkartıyor. VA panel bildiğim kadarıyla samsung panelleri ve aynı IPS gibi renkleri çok daha güzel gösteriyor. 27" monitör önermem oyun konusunda. Alıyorsanız da masanızın göz hizanızdan bir hayli uzak olmasını öneririm. 24" bence ideal. 27" monitörde göz yorulabiliyor özellikle FPS oyunlarında.

Görüntüye odaklanıyorsan tabi ki 2k fakat ben genel olarak valor,bf,cod tarzı multiplayer oyunları tercih ettiğim için akıcılığa önem veriyorum, 3060 ti, 1080 için zaten üst seviye bir kart, fakat bütçen uygunsa 2k alman daha mantıklı.

Ne tür oyunlar oynuyorsunuz? Hikayeli mi yoksa rekabetçi mi?
Daha çok hikayeli. Ama online oyunları da oynarım ara ara sardığım oluyor.
RTX 3060 var bende ona rağmen 2K gayet güzel oynatıyor 3060 Ti için kesinlikle 2K alınmalı bana kalırsa.
Söylediğim bütçeye bir öneri yapabilir misiniz?
Şart demek yanlış olur fakat o kartın hakkı en az 2K. IPS veya VA panel öneririm. Oyun konusunda bu iki panel iyi iş çıkartıyor. VA panel bildiğim kadarıyla samsung panelleri ve aynı IPS gibi renkleri çok daha güzel gösteriyor. 27" monitör önermem oyun konusunda. Alıyorsanız da masanızın göz hizanızdan bir hayli uzak olmasını öneririm. 24" bence ideal. 27" monitörde göz yorulabiliyor özellikle FPS oyunlarında.
Evet 24" yeterliymiş. İş yerimde kullandığım monitörü 27 sanmıştım ona göre söyledim ama bu 24"müş. Var mı söylediğim bütçede yapabileceğiniz bir öneri?

Daha çok hikayeli. Ama Online oyunları da oynarım ara ara sardığım oluyor.

Söylediğim bütçeye bir öneri yapabilir misiniz?

Evet 24" yeterliymiş. İş yerimde kullandığım monitörü 27 sanmıştım ona göre söyledim ama bu 24"müş. Var mı söylediğim bütçede yapabileceğiniz bir öneri?

ViewSonic VX2758-2KP-MHD 27" 1ms QHD Freesync IPS Monitör Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe
İndirimdeyken bu modeli öneririm.

Hikayeli oyunlar için IPS panel öneririm. Renkler çok daha canlı. Kafanıza takılmaması için size en yakın teknoloji mağazasına gidip farkı rahatlıkla görebilirsiniz.

Teşekkür ediyorum bu modele uygun bi ayaklık var mıdır yukarı aşağı hareket ettirebileceğim? Anlar mısınız o işten ben anlamam da.
Hikayeli oyunlar için IPS panel öneririm. Renkler çok daha canlı. Kafanıza takılmaması için size en yakın teknoloji mağazasına gidip farkı rahatlıkla görebilirsiniz.
Teşekkür ediyorum ilgilendiğiniz için ama 2K alacağım çok yüksek ihtimal.

Mevcutta işlemciniz yoksa 3600 işlemcisine yatırım yapmayın. 3060ti kartın hakettiği daha üst işlemciler. Özellikle 1080p çözünürlükte 3600 ile 3060ti ikilisini kombin yapmak bir tık sınırları zorlar. 2k monitörden vazgeçmeyin ve elinizde kurulu sistem yoksa işlemciyi değiştirmeyi gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı