RTX 3060 Ti için mining engellenecek mi?

Makaleler
7
Arkadaşlar merhaba. Dün bir yazı okudum, sanırım RTX 3060 Ti yeni getireceği bir driver ile 3060'larda mining yapılmasını engelleyecekmiş. Ve bir tane daha sadece mining için GPU çıkartacakmış. Bu doğru mudur veya böyle bir şey mümkün olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
Olay daha çok donanımsal bir kısıtlama olacağından yazılımsal bir kısıtlamanın engellenemeyecek bir şey olmadığını düşünüyorum. İsteyen adam eski driver'ı kurup miningini yapar. Bundan dolayı olursa yeni üretilecek kartlarda direkt donanımsal bir kısıtlama olacağını düşünüyorum.

Olay daha çok donanımsal bir kısıtlama olacağından yazılımsal bir kısıtlamanın engellenemeyecek bir şey olmadığını düşünüyorum. İsteyen adam eski Driver'ı kurup miningini yapar. Bundan dolayı olursa yeni üretilecek kartlarda direkt donanımsal bir kısıtlama olacağını düşünüyorum.

Umarım öyle olur yoksa ucuza kart bulamayacağız.

BIOS üzerinden kısılıyor. Kısacaklar ama büyük ihtimal bunu sonradan bozmak zorunda kalabilirler. Madenciliğe engel koyarlarsa GPU üzerinen yapay zeka uygulamaları vb. şeyleri de engelleyecek ister istemez.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı