RTX 3060 Ti madencilik için ayarlar nasıl olmalı?

Tiandy

Decapat
Katılım
28 Şubat 2021
Mesajlar
19
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Ben uzun süredir mining yapıyorum. Kartım RTX 3060 Ti, oyun için toplamıştım ama mining olayı başlayınca işte olduğum zamanlarda mining yaptırıyorum. Voltajı düşürüyorum ve kartın sıcaklığı da düşüyor böyle kullanıyorum. Mining esnasından akşamları da 5 saat kadar bir oyun oynuyorum ve geri kalan günde sürekli Mining'te kartım. Sıcaklık vs hepsi görselde. MSI'dan yaptığım ayar kartıma zarar verir mi?

F354115C-4E00-4D2D-BED1-01B31B708F69.jpeg
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam power limiti voltaj sabitleyip yaparsanız daha sağlıklı olur. 750-900 arası bir değere sabitleyin. Ayarlardan voltaj kontrolünü açın, CTRL-F ile grafiği açın. 750-900 arası bir değere tıklayıp CTRL-L ile sabitleyin. Power limit ve core clock defaultta kalarak memory'i arttırın. Stabil bir ayar bulduktan sonra power limiti az biraz düşürebilirsiniz. Bu sayede çekirdek sınırlandırılmış olur power limitten sadece memorynin çektiği fazlalığı alırsınız. Kart daha az yorulur ve düşmeler daha az yaşanır. Tek eksisi madencilik sırasında LOL gibi oyunları oynuyorsanız daha düşük performans alırsınız.
 
Hocam Power limiti voltaj sabitleyip yaparsanız daha sağlıklı olur. 750-900 arası bir değere sabitleyin. Ayarlardan voltaj kontrolünü açın, CTRL-F ile grafiği açın. 750-900 arası bir değere tıklayıp CTRL-L ile sabitleyin. Power limit ve Core clock defaultta kalarak Memory'i arttırın. Stabil bir ayar bulduktan sonra Power limiti az biraz düşürebilirsiniz. Bu sayede çekirdek sınırlandırılmış olur Power limitten sadece Memory'nin çektiği fazlalığı alırsınız. Kart daha az yorulur ve düşmeler daha az yaşanır. Tek eksisi madencilik sırasında LoL gibi oyunları oynuyorsanız daha düşük performans alırsınız.

Teşekkür ederim verdiğin bilgi için mining sırasın da işte oluyorum oyun oynayacağım zamanda mining kapatıyorum elimden geldiğince kartı yormamaya calışıyor
 

Yeni konular

Geri
Yukarı