RTX 3060 Ti R5 5600X sistem CS:GO'da FPS düşüşü oluyor

drop sorunu çözülmedi. ddu ile sürücüyü kaldırıp yeni sürücücüyü yükleyeceğim
sorunu çözdüm arkadaşlar. Takılmalar fps kaynaklı değilmiş. internet hattımı kontrol ettım ve ufak caplı saniyelik dalgalanmalar oluyor sürekli. porttan gelen kablo eski ve tele kendi ellerimizde baglamıştık muhtemelen ondan. Universitetede aynı sorun vardı cat 6 kablo ile düzelmisti.

Son düzenleme:
O halde botlar ile oyuna girip dener misiniz? Kesin sonuca varmak için.
Hocam yanlış bilgi vermişim. Botlarla oynarkende aynı şey varmış.
Cat 6 kablo döşettim toplam maliyet 400TL yi buldu ama boşunaymış.
Çözünürlüğüm 1024x768 idi.
Çözünürlüğü 1280x960 yapınca tüm sorunum düzeldi. Hiç takılma yok.
Önceden deathmatch oynarken oyuncu doğduğunda falan hep takılma olurdu.
Neden böyle bir şey olur ki? Ekran kartı yorulmadığı için darboğaz mı oluyordu acaba? hani çözünürlük düşük grafikler düşük ayarda?

Neden böyle bir şey olur ki? Ekran kartı yorulmadığı için darboğaz mı oluyordu acaba? hani çözünürlük düşük grafikler düşük ayarda?
Ve oynanışta mermilerin gidişinde bile bir serilik oldu hocam. Ancak sanki yinede yağ gibi akmıyor gibi. Sanki ekran kartı ve işlemcinin tam performansını alamıyorum gibi. Yinede çözünürlüğü yükseltince aşırı bir fark oldu hemde gerçekten aşırı. Hem görüntü netleşti hem oyun akıcılaştı

Son düzenleme:

Bu bende de oluyor. İnternette baktığım testlerde de aynı şey var. Ölüm maçında herhangi bir oyuncu takıma girdiği zaman oyun küçük bir takılıyor. Rocket League gibi oyunlarda da oluyor bu. Oyuncu oyundan çıktığında takılıyor yine. Sisteminizde herhangi bir sorun olduğunu sanmıyorum. Oyuna gelen son güncellemelerden sonra zaten neredeyse oyuncuların %50'si bu tarz sorunlar yaşamaya başladı.

Neden böyle bir şey olur ki? Ekran kartı yorulmadığı için darboğaz mı oluyordu acaba? Hani çözünürlük düşük grafikler düşük ayarda?

Ekran kartı yorulmadığı için darboğaz hiç hiç olmaz hocam.

Ve oynanışta mermilerin gidişinde bile bir serilik oldu hocam. Ancak sanki yine de yağ gibi akmıyor gibi. Sanki ekran kartı ve işlemcinin tam performansını alamıyorum gibi. Yine de çözünürlüğü yükseltince aşırı bir fark oldu hem de gerçekten aşırı. Hem görüntü netleşti hem oyun akıcılaştı

Bu oyunda tam performans alamazsınız zaten hocam. Ekran kartı kullanımı %60'ı geçmez. İşlemci de o seviyelerin altında takılır. Şimdi oyunun başlatma seçeneklerine yazacağımız birkaç kod ile oyununuzu daha akıcı hale getirebileceğimize inanıyorum. Steam'den oyuna sağ tıklayıp özelliklere girin. Başlatma seçeneklerine aşağıdaki kodları olduğu gibi yapıştırın.

-high -novid -threads 12 +mat_queue_mode 2 +cl_forcepreload 1 -freq X

Yukarıdaki kodun sonundaki "X" harfini silip monitörünüzün Hz oranını yazın.

Bu bende de oluyor. İnternette baktığım testlerde de aynı şey var. Ölüm maçında herhangi bir oyuncu takıma girdiği zaman oyun küçük bir takılıyor. Rocket League gibi oyunlarda da oluyor bu. Oyuncu oyundan çıktığında takılıyor yine. Sisteminizde herhangi bir sorun olduğunu sanmıyorum. Oyuna gelen son güncellemelerden sonra zaten neredeyse oyuncuların %50'si bu tarz sorunlar yaşamaya başladı.

Bu oyunda tam performans alamazsınız zaten hocam. Ekran kartı kullanımı %60'ı geçmez. İşlemci de o seviyelerin altında takılır. Şimdi oyunun başlatma seçeneklerine yazacağımız birkaç kod ile oyununuzu daha akıcı hale getirebileceğimize inanıyorum. Steam'den oyuna sağ tıklayıp özelliklere girin. Başlatma seçeneklerine aşağıdaki kodları olduğu gibi yapıştırın.

hocam bahsettiğim çözünürlükte yine aynı sorunları yaşadım. Ama oyundan çıkıp girmiştim. İlk yaptıgımda yani cozunurlugu oyundan cıkmadan 1024 den 1280 e cekince sorun yasamamıstım ama oyundan gırıp cıkınca aynı oldu. Sonra grafik ayarlarını mınımumdan maksımuma cekınce inanılmaz droplar yemeye basladım. fps 280 in ustunde ama cok kasıyordu. bu sistem ile normal değil gibime geliyor. Şu lanet olmayasıca oyun hiç bir zaman stabil olmayacak mı? verdiginiz kodları deniyorum hemen

Hocam dün gece tekrar ddu ile gpu driverı sıfırlayıp temiz kurulum yapmıştım. Üstüne sizin verdiğiniz kodları girdim. Grafikler full ayarda 1280x960 cozunurlukte 1024x768 e göre daha güzel performans elde ettim. Yinede ufak takılmalar mevcuttu. Şimdi grafikleri kıstım, kahvaltıdan sonra bir daha deneyeceğim. Bir bilgisayarcıya gidip değerleri kontrol ettirsem mi? Acaba ssd demi sorun var? WD 480gb green m2 ssd var yorumlar çok kötü
Yok ne yaparsam yapayım sorun çözülmüyor

Son düzenleme:
Hocam dün gece tekrar DDU ile GPU driverı sıfırlayıp temiz kurulum yapmıştım. Üstüne sizin verdiğiniz kodları girdim. Grafikler Full ayarda 1280x960 cozunurlukte 1024x768'e göre daha güzel performans elde ettim. Yine de ufak takılmalar mevcuttu. Şimdi grafikleri kıstım, kahvaltıdan sonra bir daha deneyeceğim. Bir bilgisayarcıya gidip değerleri kontrol ettirsem mi? Acaba SSD değil mi sorun var? WD 480GB Green M.2 SSD var yorumlar çok kötü
Yok ne yaparsam yapayım sorun çözülmüyor

Bilgisayarcıya gitmenize hiç gerek yok. Bilgisayarda bir sorun olduğunu hiç sanmıyorum. Atto adlı uygulama ile SSD'ye test yapın, ekran görüntüsü atın. Oyunda takılma yapacak herhangi bir sorunu var mı yok mu anlaşılır? Farklı bir oyun oynamayı denediniz mi? Dediğim gibi oyuna gelen son güncellemeler ile bu tarz sorunlar ortaya çıktı. Diğer oyunlarda sorun yaşamıyorsanız sistemde sorun yoktur.

Hocam GTA 5 dede arada bir drop yiyorum arada bir dediğim 10 saniye 20 saniyer 30 saniye değişken. Csgo da msi after burner değerlerine bakmaya calısıyorum suanda. gerçekten kafayı yiyeceğim, madem boyle kasmalar yasayacaktım ben ne dıye laptopumda devam etmedimde dünyanın parasını verip orta-üst segment bilgisayar topladım ki abi. Bakayım şu msi afterburner testlerine . Video çekme programı biliyor musunuz? Herşeyi yapacağım bu sorun neymiş ortaya çıkaracağım, kafayı yedim gerçekten
Hocam msi afterburner seyi ile oynarken degerlerle birlikte video cektim iki dakikalik, yukleyip youtubeye posta link atacagim
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Hocam GTA 5 dede arada bir drop yiyorum arada bir dediğim 10 saniye 20 saniyer 30 saniye değişken. CS:GO'da MSI Afterburner değerlerine bakmaya calısıyorum şu anda. Gerçekten kafayı yiyeceğim, madem boyle kasmalar yasayacaktım ben ne diye laptopumda devam etmedimde dünyanın parasını verip orta-üst segment bilgisayar topladım ki abi. Bakayım şu MSI Afterburner testlerine. Video çekme programı biliyor musunuz? Her şeyi yapacağım bu sorun neymiş ortaya çıkaracağım, kafayı yedim gerçekten
Hocam MSI Afterburner seyi ile oynarken degerlerle birlikte video cektim iki dakikalik, yukleyip YouTube'a posta link atacagim
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam evde olmadığımdan dolayı bakamamıştım videoya şu an baktım. Kullanım değerleri ve aldığınız FPS olması gerektiği gibi. Aşırı dikkatli bir şekilde izledim takılma göremedim. Sizden istediğim şey ise MSI Afterburner ayarlarından Frametime'ı açıp grafik moduna getirmeniz ve aynı videoyu tekrardan atmanız. Bu sefer takılma olup olmadığını çok daha net görebiliriz. Nasıl yapacağınızı aşağıdaki fotoğraflar ile göstereceğim.

1640099064889.png

Bu ayarın çalışması için riva Tuner'den de ayar yapmanız gerekebilir. Onu da bir aşağıda bulabilirsiniz.

1640099140636.png
Hocam konu ile alakasız ama bir şey daha söylemek istiyorum. İşlemciyi %90 ihtimalle stok soğutucusu ile kullanıyorsunuz. İşlemci çok güçlü olduğundan dolayı kullandığınız soğutucu soğutmaya yetmiyor. CS:GO gibi bir oyunda %20 kullanımda bile 79-80 derecelere çıkıyor. En kısa sürede iyi bir soğutucu almanızı öneririm.

Hocam evde olmadığımdan dolayı bakamamıştım videoya şu an baktım. Kullanım değerleri ve aldığınız FPS olması gerektiği gibi. Aşırı dikkatli bir şekilde izledim takılma göremedim. Sizden istediğim şey ise MSI Afterburner ayarlarından Frametime'ı açıp grafik moduna getirmeniz ve aynı videoyu tekrardan atmanız. Bu sefer takılma olup olmadığını çok daha net görebiliriz. Nasıl yapacağınızı aşağıdaki fotoğraflar ile göstereceğim.

Bu ayarın çalışması için riva Tuner'den de ayar yapmanız gerekebilir. Onu da bir aşağıda bulabilirsiniz.

Hocam konu ile alakasız ama bir şey daha söylemek istiyorum. İşlemciyi %90 ihtimalle stok soğutucusu ile kullanıyorsunuz. İşlemci çok güçlü olduğundan dolayı kullandığınız soğutucu soğutmaya yetmiyor. CS:GO gibi bir oyunda %20 kullanımda bile 79-80 derecelere çıkıyor. En kısa sürede iyi bir soğutucu almanızı öneririm.
Hocam şansımıza gerçekten videoda pek belirgin bir takılma yok hatta yok gibi keşke böyle olsa hep. Ama maça giriyorum ard arda laglar geliyor ah bi o zamana sinirimden kurtulup videoya çeksem bi. Hala sorunu çözmeye calısıyorum suan ssd test yapıyorum sonucları atacagım sonra kasayı alıp farklı bır ınternet ile deneyecegım oyunu
Hocam şansımıza gerçekten videoda pek belirgin bir takılma yok hatta yok gibi keşke böyle olsa hep. Ama maça giriyorum ard arda laglar geliyor ah bi o zamana sinirimden kurtulup videoya çeksem bi. Hala sorunu çözmeye calısıyorum suan ssd test yapıyorum sonucları atacagım sonra kasayı alıp farklı bır ınternet ile deneyecegım oyunu
Disk sonuçları Disk markası: WD Green SN350 NVMe SSD 480GB Disk resmi sitesi

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı