RTX 3060 Ti sistem alınması gereken FPS değerlerini vermiyor

PageDownN

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba birkaç kez bilgisayarımda almam gerek FPS değerlerini alamadığıma dair birkaç konu açmışdım fakat kime sorarsam sorayım bu soruna bir çözüm bulamadı.

Sorunu tekrar dile getireyim FPS incelemerine baktığımda aynı sistemin benden 200-250 FPS fazla aldığını görüyorum işlemcim ve ekran kartımın Valorant gibi bir oyuna göre normalin bir tık daha üstünde bir sistem olduğunu düşünüyorum. Fakat arkadaki her şeyi kapatmadığım taktirde FPS rekabetçide 150'lere kadar düşüyor.

Arkada kapattığım uygulamalar ise SteelSeries'in uygulaması Steam, Epic gibi çok fazla etki etmeyen şeyler en çok FPS'e etki eden Discord ki donanım hızlandırması dahi kapalı. Bu saydığım uygulamalar açıkken Poligon'da 250-300 arası iken kapattığımda 400-500 arası gidip gelmeler oluyor.

Birçok kez bilgisayarıma format attım iç dış temizliğini yaptım ısınma kontrollerini yaptım bakabileceğim her şeye baktım fakat bir sorun var ama ne olduğunu bilmiyorum. İzlediğim videolarda ölüm kalım maçında 500-600 FPS alırken ben Poligon'da 500'ü zar zor görüyorum ki rekabetçide dediğim gibi 150'lere kadar düşme oluyor. Buna artık bir çözüm bulmak istiyorum bulamazsam satmayı düşünüyorum fakat sattığım zaman alacak kişinin de aynı sorunu çekeceğini bildiğimden dolayı içim el vermiyor.

Sistem:
Ryzen 5 5600G 3.9GHz (boşta 4.20'de falan)
INNO3D RTX 3060 Ti 8 GB 256 bit.
2x8 16 GB RAM 3466 MHz.
B450M-A Pro Max anakart.
700W Power.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam öncelikle kullandığınız işlemci G olduğu için Ryzen işlemcilerinde (X, G, X3D, standart) en kötüsü. Valorant işlemci ağırlıklı bir oyun olduğu için işlemciyi ne kadar üst planda tutarsanız o kadar çok FPS alırsınız. Bahsettiğiniz gibi başka kişiler tarafından yapılan test videolarında ölüm kalım maçında 500-600 FPS arası alırken sizin Poligon'da 500'ü geçememeniz tamamen videoda kullanılan işlemcinin sizinkiyle farklı olmasından kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Ayrıca böyle bir işlemcinin ekran kartını besleyememekte olduğunu düşünüyorum ama kesin bir bilgi veremem benden iyi bilen kişiler illaki vardır. Nacizade tavsiyem işlemcinizi değiştirmek 5600X bile alsanız yeterli olur diye düşünüyorum. Az önce de dediğim gibi kesinlikle probleminizi çözeceğinden emin değilim benden iyi bilenler daha detaylı yorum yapabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı