İlk öncelikle sistem bilgisini paylasman gerek.
Goruntu gidiyor sarsma ile diyorsun tahmini ekran kartı mandalini tam kitleyemmiş olabilirsin Sabit'te olmayabilir bu yuzden sistem goruntuyu kesip veriyordur.
Aklıma bir başka neden PSU guç kablolarının bağlantı noktalarının temassızlığı olabilir. Hem kartın kontrol edilmesi gerek hem de PSU'ya giren pinlerin.
Topraklama olayını biliyorsundur belki şebekesel olarak elektrik dalgalanmaları sistemi dürtmüş olabilir veya sistemi takarken statik elektriklenme maruz kalmış olabilirsin.
"PC'de statik elektrik nasıl boşaltılır " şeklinde YouTube'dan arama yapabilirsin.
Ne yapmam lazım peki hocam tüm sistemi geri göndermem gerekiyor o zaman dimiSıkıntının kablolarda olduğunu düşünüyorum.
Sistemi geri göndermene gerek yok diye düşünüyorum. Sinerji müşteri memnuniyeti konusunda nasıl bir site bilmiyorum fakat kabloları gönderip yenilerini istemen yeterli diye düşünüyorum. Aynı sorun benim de başıma geldi zamanında. Bende klavyenin ve farenin ışığı değil de sadece monitör yanıp sönüyordu kablo ile oynayınca. Başka kablo taktım düzeldi.Şuan kabloları biraz oynatıp tekrar taktığımda sorun tekrar çözüldü, sarsıyorum bir şey olmuyor, fakat yarın öbür gün başıma bir daha gelmeyeceği belli değil
- MSI GeForce RTX 3060 Ti Gaming Z Trio 8G LHR 8GB GDDR6 256 Bit Ekran Kartı
- MSI MAG Forge 100R Tempered Glass RGB USB 3.2 ATX Mid Tower Kasa
- Kingston 16GB(2x8) Fury Beast RGB 3600mhz CL17 DDR4 Ram (KF436C17BBAK2/16)
- Cooler Master MasterLiquid ML240L V2 RGB 240mm Intel-AMD Uyumlu Sıvı Soğutucu
- Cooler Master 750W MWE V2 80+ Bronze Güç Kaynağı
- Samsung 500GB 980 Evo NVMe Okuma 3100MB-Yazma 2600MB M.2 SSD (MZ-V8V500BW)
- MSI MPG B550 Gaming Plus 4400mhz(OC) RGB M.2 AM4 ATX Anakart
- AMD Ryzen 5 5600X 3.70 Ghz 6 Çekirdek 35MB AM4 7nm İşlemci
- PC Toplama Montaj ve Test Hizmeti
Hocam sistem böyle, dediğim gibi dün güç kablosunu ve ramleri çıkarıp taktım. Bilgisayar 2 gün açık kaldı nerdeyse ve çok sarsılsa bile sıkıntı olmuyordu. Çözdüğümü zannettim. Fakat sadece prizi değiştireyim dediğimde kasanın tüm kablolarını çıkarıp tekrar taktığımda yeni prize bu sorun tekrar başıma geldi (diğer prizle de oluyordu onu da denemiştim) Yani ekran kartıyla alakalı olabilir mi ki?
Ne yapmam lazım peki hocam tüm sistemi geri göndermem gerekiyor o zaman dimi
Sorunun tam olarak nedenini anlayamadığım için öyle bir hizmet sunsalar bile çekinirim gibi başka nedenleri de olabilir mi diyeSistemi geri göndermene gerek yok diye düşünüyorum. Sinerji müşteri memnuniyeti konusunda nasıl bir site bilmiyorum fakat kabloları gönderip yenilerini istemen yeterli diye düşünüyorum. Aynı sorun benim de başıma geldi zamanında. Bende klavyenin ve farenin ışığı değil de sadece monitör yanıp sönüyordu kablo ile oynayınca. Başka kablo taktım düzeldi.
O zaman sistemi tamamiyle garantiye gönder hocam. Kendi başına bir şeyler deneme garantisini iptal edersin yanlışlıkla bir şeyler yapıp. Kabloyu monitörü bir güzel paketle baksın adamlar.Şu detayı söylemek istiyorum ayrıca: Bilgisayar açıkken müzik dinliyorum, kasayı hafif sarstığımda ve monitörde görüntü gittiğinde müzik tıkanıyor gibi bozuk ses geliyor (zzzzzzzzz) ardından klavye ve farenin ışığı sönüyor ve tekrar yanıyor. Bu aşamadan sonra müzik tekrar normal haline dönüyor fakat monitörü açamıyorum. Mecbur kapatıp açmam gerekiyor sistemi
Sorunun tam olarak nedenini anlayamadığım için öyle bir hizmet sunsalar bile çekinirim gibi başka nedenleri de olabilir mi diyeBilgisayarı yeni topladım çok uzun zamandır istediğim bir şeydi ve hevesim kursağımda kaldı. Ne yapacağım bilmiyorum..
İnternetten yaptığım araştırma sonucunda benzer sorunlar genelde ramler çıkarıp takıldığında çözülüyormuş diye gördüm ve ramleri söküp taktım. Bu işlem garantiyi bozmuyordur umarım. Onun haricinde bir şey yapmadım. Teşekkürler yorumunuz içinO zaman sistemi tamamiyle garantiye gönder hocam. Kendi başına bir şeyler deneme garantisini iptal edersin yanlışlıkla bir şeyler yapıp. Kabloyu monitörü bir güzel paketle baksın adamlar.
Yok hayır bozmaz. Ama bunu çözmek için yapabileceğiniz çok şey var fakat onlar garantiyi bozuyor mu bozmuyor mu bilmediğim için yazmadım buraya. En iyisi garantiye yollamak olacaktır.İnternetten yaptığım araştırma sonucunda benzer sorunlar genelde ramler çıkarıp takıldığında çözülüyormuş diye gördüm ve ramleri söküp taktım. Bu işlem garantiyi bozmuyordur umarım. Onun haricinde bir şey yapmadım. Teşekkürler yorumunuz için