RTX 3060 Ti sistem için monitör tercihi nasıl olmalı?

Exploder

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba,

Bugün Sinerji üzerinden resimdeki sistemi dizdim ve monitör olarak 32 inç, 2K, 165Hz, 2560x1440 çözünürlüğünde Monster'in Aryond modelini tercih ettim. Ancak aklıma takılan birkaç soru oldu, bu monitörü tercih etmek yerine 1080p 144Hz 1920x1080 bir monitör tercih etmek daha mı mantıklı olurdu? Ve performans olarak herhangi bir sorun yaşar mıyım?

Dosya Ekleri

• Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    113,7 KB · Görüntüleme: 59
Merhaba,

Bugün Sinerji üzerinden resimdeki sistemi dizdim ve monitör olarak 32 inç, 2K, 165Hz, 2560x1440 çözünürlüğünde Monster'in Aryond modelini tercih ettim. Ancak aklıma takılan birkaç soru oldu, bu monitörü tercih etmek yerine 1080p 144Hz 1920x1080 bir monitör tercih etmek daha mı mantıklı olurdu? Ve performans olarak herhangi bir sorun yaşar mıyım?
Monster ürünleri pek beğenmesem de monitör kötü değildi diye biliyorum. Bütçenizi söylerseniz belki daha iyisi bulunur ama yine de 32 inç 1080p monitör alınmaz. Pikselleri sayarsınız.

Merhaba,

1440p(2k)'de bir seçenek size belirteyim. Bana kalırsa 2k alınmalı. Aslına bakarsan ilk kısmı gözden kaçırmışım "1080p tercih edilir mi?" dediğinizi düşündüm. Yollamadan okuyunca anlamış olduk. 2 K alınmalı bu şekilde gayet iyi. Önerimiz bu yönde olurdu.

Monster ürünleri pek beğenmesem de monitör kötü değildi diye biliyorum. Bütçenizi söylerseniz belki daha iyisi bulunur ama yine de 32 inç 1080p monitör alınmaz. Pikselleri sayarsınız.
1080p değil zaten monitör 2k. Merak ettiğim konu 3060ti ile 2k monitörde herhangi bir performans sorunu yaşar mıyım? Ayrıca konu ile biraz alakasız olacak ama anakart ile CPU herhangi bir sorun çıkartır mı?

1080p değil zaten monitör 2k. Merak ettiğim konu 3060ti ile 2k monitörde herhangi bir performans sorunu yaşar mıyım?
Monitör size performans sorunu yaşatmaz , 2k olan herhangi farklı bi monitörde oynasanız yine de aynı performansı alırsınız. Tabii alacağınız fps'e göre 1080p mi yoksa 2k mı oynaycaksınız onu siz bileceksiniz.

RTX 3060 Ti'ı 2K monitörle kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok, VRAM'in 2K çözünürlük için yetersiz olabileceği söyleniliyor ancak ben henüz herhangi bir oyunda bu tarz bir problemle karşılaşmadım, her oyunu 2K Ultra'da sorunsuz oynayabiliyorum ve oynadığım oyunların büyük bir çoğunluğu yeni nesil yüksek bütçeli oyunlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı