RTX 3060 Ti sistem nasıl?

• Konuyu başlatan Kacik
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 9
  • Görüntüleme 1.098
Bütçe
max 180000

Kacik

Centipat
Daha fazla  
Herkese selam,
Monster Abra serisinden notebookumu değiştirmek ve masaüstüne geçmek istiyorum. Aşağıdaki sistemi arkadaşım kurdu ben çok anlamıyorum yardımcı olursanız sevinirim önerilere açığım. Oyun ve 3D Max işlerim için kullanacağım ancak oyun ağırlıklı.
Mouse klavye monitör var sadece PC alacağım. Bütçem maksimum 18 civarı.
(SSD olarak Monster'a ek olarak aldığım SSD'yi kullanmayı düşünüyorum. Sisteme sizlerin görmesi için ekledim SSD elimde mevcut)

akaan.PNG

Son düzenleyen: Moderatör:
Üstte arkadaşın attığı Tebilon'daki sistem daha mantıklı. Sizin sistem SSD'siz 17700 civarı yapıyor ama 18600'e hem 3070'li, hem de ekstra SSD'li almış olacaksınız, gereksizse SSD'yi satıp biraz tasarruf yaparsınız.

Zotac 3070 de çok serin çalışan bir model değildir tahminimce ama 3060 Ti GDDR6X modeli 3070 ile aynı gücü çekip %10 altında bir performans ile çalışacak. Sıcaklıklar da belleklerden ötürü çok düşük olmayacaktır. 3070 alır geçerdim ben olsam.

Bu daha iyi bir seçim. Render alınıyor mu bahsettiğiniz programda bir fikrim yok öyle işlere gerek yoksa RX 6800 sistem daha iyi olur.
Hocam öneriniz için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok mantıklı olur tek korkum siteyi ilk defa duydum ancak forumda arattığımda güvenilir olduğunu söylemiş arkadaşlar. Biraz araştırıp karar veririm.

Çok pahalı. AMD muadili 14-15k civarlarında gezerken önermem.
3060ti ve 3070’in muadili amd tarafında hangileri oluyor? Çok sorun yaşayan insanları forumda görünce biraz gözüm korktu açıkcası

Hocam öneriniz için çok teşekkür ederim. Gerçekten çok mantıklı olur tek korkum siteyi ilk defa duydum ancak forumda arattığımda güvenilir olduğunu söylemiş arkadaşlar. Biraz araştırıp karar veririm.

3060ti ve 3070’in muadili amd tarafında hangileri oluyor? Çok sorun yaşayan insanları forumda görünce biraz gözüm korktu açıkcası
RX 6700 XT, 6750 XT, 6800 bunlar.

Mesela

(İşlemciler yükseltilmeli.)

Sakın AMD diyen avellere aldanmayın kendim aynı hatayı yaptım 6700 XT aldım 3 gün sonra sattım. Driver sorunları bitmez. Optizasyon sorunları bitmez, güncelleme hataları bitmez. Akıcık desen sıfır asla AMD alma kardeşim. Asla bulaşma pişmanlıktan öldüm dirildim kaç gündür şimdi sistemsiz kaldım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı