Fahri Abi
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Ryzen 5 7600, Palit RTX 4070 Super, XPG 2x16GB DDR5 5200-38, Adata Lite Pro 1TB, DF DC 240, Prime B650M-K
Daha iyi bir monitör gördüm LG'nin. 2K, nano IPS, 144Hz, 1 ms, HDR10 özelliğine sahip.
Ryzen markası çok sorun çıkardığı için Intel'i tercih ediyorum. Eğer AMD seçseydim önerdiğiniz anakartı alırdım güzelmiş fiyatı.
32 GB RAM alacağım zaten önerdiğin Kingston sağlam ve güzel marka ama hafif pahalı. Şimdi attığınız ilandaki RAM 32 GB'a yükseltmeye kalksam 4 bin TL. Benim söylediğim RAM 2x16 GB 3.500 TL. 500 fiyat oynuyor.
SSD'yi markalı almak istediğim için Samsung'u seçtim.
Kasayı da aynı şekilde markalı istedim. Mesh ızgara, temperli cam, rengi beyaz.
Ve son olarak ekran kartı kalıyor. Dediğim gibi o fiyatlara almam çok zor. Şey yapabilirim. Güç kaynağını 750W'ta çıkarıp 2. el 3070 veyaz 3080 alırım.
Ryzende yaşadığınız problem tam olarak nedir? Isı sorunu ise Eco Mode'a alıp soğutma performansı sağlayabilirsiniz. Ryzen'in yeni nesil işlemcilerine isterseniz Artic Liquid Freezer III 420mm sıvı soğutma koyun işlemcilerin yapısı gereği kendini maksimum performansa zorluyor.
32GB alınabilir ama ekran kartından düşmek bence mantıklı değil.
SSD Samsung alınabilir ama attığım SSD DRAM bulunduran bir model, rastgele okuma yazma işlemini vaat ettiği hızlarda gerçekleştirebiliyor ve sağlığı daha uzun süre korunabiliyor. Samsung 980 modelini almayın, DRAM yok. 990'da da firmware sorunları var sanırım, yazılım güncellemesi ile çözmeleri muhtemel. Kc3000 ve Kingston Fury Renegade de bakılabilir.
Kasa konusunda attığım kasada Temperli Cam, Mesh yapı mevcut ve bu fiyat segmentinde alabileceğiniz iyi kasalardan birisi.
Parayı siz vereceksiniz ve sizin istekleriniz önemli tabii, ben en bütçeyi en performanslı şekilde kullanmaya çalıştım. Montior konusunda haklısınız iyi bir fiyattaymis gözden kaçırdım.