RTX 3060 Ti sistem nasıl?

Daha iyi bir monitör gördüm LG'nin. 2K, nano IPS, 144Hz, 1 ms, HDR10 özelliğine sahip.

Ryzen markası çok sorun çıkardığı için Intel'i tercih ediyorum. Eğer AMD seçseydim önerdiğiniz anakartı alırdım güzelmiş fiyatı.

32 GB RAM alacağım zaten önerdiğin Kingston sağlam ve güzel marka ama hafif pahalı. Şimdi attığınız ilandaki RAM 32 GB'a yükseltmeye kalksam 4 bin TL. Benim söylediğim RAM 2x16 GB 3.500 TL. 500 fiyat oynuyor.

SSD'yi markalı almak istediğim için Samsung'u seçtim.

Kasayı da aynı şekilde markalı istedim. Mesh ızgara, temperli cam, rengi beyaz.

Ve son olarak ekran kartı kalıyor. Dediğim gibi o fiyatlara almam çok zor. Şey yapabilirim. Güç kaynağını 750W'ta çıkarıp 2. el 3070 veyaz 3080 alırım.

Ryzende yaşadığınız problem tam olarak nedir? Isı sorunu ise Eco Mode'a alıp soğutma performansı sağlayabilirsiniz. Ryzen'in yeni nesil işlemcilerine isterseniz Artic Liquid Freezer III 420mm sıvı soğutma koyun işlemcilerin yapısı gereği kendini maksimum performansa zorluyor.

32GB alınabilir ama ekran kartından düşmek bence mantıklı değil.

SSD Samsung alınabilir ama attığım SSD DRAM bulunduran bir model, rastgele okuma yazma işlemini vaat ettiği hızlarda gerçekleştirebiliyor ve sağlığı daha uzun süre korunabiliyor. Samsung 980 modelini almayın, DRAM yok. 990'da da firmware sorunları var sanırım, yazılım güncellemesi ile çözmeleri muhtemel. Kc3000 ve Kingston Fury Renegade de bakılabilir.

Kasa konusunda attığım kasada Temperli Cam, Mesh yapı mevcut ve bu fiyat segmentinde alabileceğiniz iyi kasalardan birisi.

Parayı siz vereceksiniz ve sizin istekleriniz önemli tabii, ben en bütçeyi en performanslı şekilde kullanmaya çalıştım. Montior konusunda haklısınız iyi bir fiyattaymis gözden kaçırdım.

Ryzen'de yaşadığınız problem tam olarak nedir? Isınma sorunu ise eco Mode'a alıp soğutma performansı sağlayabilirsiniz. Ryzen'in yeni nesil işlemcilerine isterseniz Artics Liquid Freezer III 420mm sıvı soğutma koyun işlemcilerin yapısı gereği kendini maksimum performansa zorluyor.

32 GB alınabilir ama ekran kartından düşmek bence mantıklı değil.

SSD Samsung alınabilir ama attığım SSD DRAM bulunduran bir model, rastgele okuma yazma işlemini vadettiği hızlarda gerçekleştirebiliyor ve sağlığı daha uzun süre korunabiliyor. Samsung 980 modelini almayın, DRAM yok. 990'da da Firmware sorunları var sanırım, yazılım güncellemesi ile çözmeleri muhtemel. KC3000 ve Kingston Fury renegade de bakılabilir.

Kasa konusunda attığım kasada temperli cam, mesh yapı mevcut ve bu fiyat segmentinde alabileceğiniz iyi kasalardan birisi.

Parayı siz vereceksiniz ve sizin istekleriniz önemli tabii, ben en bütçeyi en performanslı şekilde kullanmaya çalıştım. Montior konusunda haklısınız iyi bir fiyattaymis gözden kaçırdım.

Hocam birkaç sorum daha kaldı daha fazla sizi rahatsız etmeyeceğim. Samsung 980'de DRAM yok dediniz. Sadece düz 980'lerde yokmuş. 980 Pro da olabilir.

Bir de ekran kartından düşmek tam olarak anlayamadım. Benim anladığım RAM'in GB'si fazla ama ekran kartı performansı düşük mü detayını açıklar mısınız?

Hocam birkaç sorum daha kaldı daha fazla sizi rahatsız etmeyeceğim. Samsung 980'de DRAM yok dediniz. Sadece düz 980'lerde yokmuş. 980 Pro da olabilir.

Bir de ekran kartından düşmek tam olarak anlayamadım. Benim anladığım RAM'in GB'si fazla ama ekran kartı performansı düşük mü detayını açıklar mısınız?

Ekran kartından düşmek derken şundan bahsediyorum; performans amaçlı maksimum parayı harcamanız gereken yerin Ekran Kartı ve İşlemci olduğunu düşünüyorum. Beyaz, geniş bir kasa ile beraber pahalı bir SSD, 32GB ramler tabii ki kötü özellikler değil ama bunlar sizin RTX 4070ti veya RX 7900XT gibi kartlardan RTX 3080 veya RX 6800XT gibi kartlara düşmenize neden olacak kadar masraf çıkarıyorsa (bütçeyi zorluyorsa) bunların size katacağı katma değer, ekran kartının kaybettiği performansa göre çok daha az olacaklar. RTX 4070Tİ alıp beyaz olmayan ama yine de mesh, temperli cama sahip ve iyi bir hava akışıyla beraber gelen siyah bir kasayı almak; RTX 3080 alıp beyaz bir kasa almaktan daha iyi olacaktır.

Onerdigim ramler yeni teknoloji DDR5 ve çift kanal, isterseniz elinize para geçtiğinde 2x16 ram alabilirsiniz. Değiştirmesi ekran kartına göre çok daha kolay.

Yine kasa olayı, elinize para geçtiğinde görsel olarak çok daha güzel bir kasa alabilirsiniz. Ödeyeceğiniz fark ileride yine ekran kartı değimine ödeyeceğiniz farktan daha düşük olur.

SSD kısmı da aynı, Kioxia SSD alabileceğiniz ve kullanabileceğiniz bir SSD.

980 Pro'da DRAM mevcut, alınabilir.

Ekran kartından düşmek derken şundan bahsediyorum; performans amaçlı maksimum parayı harcamanız gereken yerin ekran kartı ve işlemci olduğunu düşünüyorum. Beyaz, geniş bir kasa ile beraber pahalı bir SSD, 32 GB RAM'ler tabii ki kötü özellikler değil ama bunlar sizin RTX 4070 Ti veya RX 7900XT gibi kartlardan RTX 3080 veya RX 6800XT gibi kartlara düşmenize neden olacak kadar masraf çıkarıyorsa (bütçeyi zorluyorsa) bunların size katacağı katma değer, ekran kartının kaybettiği performansa göre çok daha az olacaklar. RTX 4070 Ti alıp beyaz olmayan ama yine de mesh, temperli cama sahip ve iyi bir hava akışıyla beraber gelen siyah bir kasayı almak; RTX 3080 alıp beyaz bir kasa almaktan daha iyi olacaktır.

Onerdigim RAM'ler yeni teknoloji DDR5 ve çift kanal, isterseniz elinize para geçtiğinde 2x16 RAM alabilirsiniz. Değiştirmesi ekran kartına göre çok daha kolay.

Yine kasa olayı, elinize para geçtiğinde görsel olarak çok daha güzel bir kasa alabilirsiniz. Ödeyeceğiniz fark ileride yine ekran kartı değimine ödeyeceğiniz farktan daha düşük olur.

SSD kısmı da aynı, Kioxia SSD alabileceğiniz ve kullanabileceğiniz bir SSD.

980 Pro'da DRAM mevcut, alınabilir.

Tamam hocam çok teşekkür ederim kafamdaki bazı soruların cevabını verdiniz tekrardan sağ olun.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı