Çözüldü RTX 3060 Ti sistem oyunlarda takılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GoTep

Hectopat
Selamlar öncelikle. Oyun oynarken yaklaşık 75 dakika sonra ani takılmalar meydana geliyor. Sistemim, RTX 3060 Ti Ryzen 5 3600 ve 16 GB RAM'im var. Ekran kartını alalı 1 sene olmadı ama işlemciyi yaklaşık 5 6 senedir kullanıyorum. Depolama birimlerinde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Aynı şekilde RAM'lerdede. Daha bugün bilgisayarımı temizlettirdim, termal macunu yenilettim. Aynı problem hala başıma geliyor. İşlemciden şüpheliyim. Dün de oyuna girerken, oyun açıldığında aniden bilgisayar kapandı. Sonra işlemci hızını düşürdüm sorun çözüldü ama takılma sorunu çözülmedi ve ayrıca bu sorun olduğunda bilgisayarda donmalar ve geç uygulama video açılışı falan oluyor. Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemcim geldi, taktım vs. işte aynı sorun yine ortaya çıktı. Ama şöyle bir sorun daha var sadece ghost of tsushimada yapıyor. Elden ringte yok. Cyberpunkta yok ki bence ağır grafik ve işlemci yoran oyun. Sadece ghost od tsushimada var. Şöyle bir şey daha var hep aynı 80. dk de sorun ortaya çıkıyor

Şimdi tek tek ayar yaparak sorunun neyde olduğunu bulmaya çalışıyorum.

Sorun Ghost of Tsushima ile alakalimis. Ben dahil cogu kisi 1 hafta onceki guncellemeden dolayi boyle hatalar meydana getiriyormus. Yardimlariniz icin sagolun :D
Evet hayırlı olsun 5600 düz alsaydınızda olurdu yinede güzel bir tercih, kule tipi soğutma almanızı öneririm Battlefield tarzı oyunlarda işlemciniz 80 83 dereceleri görebilir haberiniz olsun.
Sağolun hocam. Bu arada ddu ile ekran kartı sürücüsünü kaldırdım ve bir önceki sürümü yükledim. Fc 24 ve elden ringi oynadım. Her ikisindende 2şer saat oynadım. Bir soruna rastlamadım. Ama ghost of tsushimaya girim dedim. Onuda 2 saat oynim dedim. Yine aynı şekilde 80. dakika takılmaya başladı. Bu sefer oynamaya devam edeyim dedim. Kaplamalarında geç yüklendiğini farkettim. Bu sorun ramden mi yoksa diskten mi anlamış değilim.

Sağolun hocam. Bu arada ddu ile ekran kartı sürücüsünü kaldırdım ve bir önceki sürümü yükledim. Fc 24 ve elden ringi oynadım. Her ikisindende 2şer saat oynadım. Bir soruna rastlamadım. Ama ghost of tsushimaya girim dedim. Onuda 2 saat oynim dedim. Yine aynı şekilde 80. dakika takılmaya başladı. Bu sefer oynamaya devam edeyim dedim. Kaplamalarında geç yüklendiğini farkettim. Bu sorun ramden mi yoksa diskten mi anlamış değilim.
Ghost of Tsusihma SSD'ye mi kurulu ?

ssd ve m2ssd im var iki tane üstte markalarını yazmıştım. İkisindede aynı sorun var. Disk sağlıkları ikisininde 75 ve bellek hızları okumaları verilen değere yaklaşık.

IMG-20240711-WA0016.jpeg

Kullanımlar bunlar. Takılma olduğunda işlemci %0 a iniyor.

ssd ve m2ssd im var iki tane üstte markalarını yazmıştım. İkisindede aynı sorun var. Disk sağlıkları ikisininde 75 ve bellek hızları okumaları verilen değere yaklaşık.

Eki Görüntüle 2249309

Kullanımlar bunlar. Takılma olduğunda işlemci %0 a iniyor.
İşlemci sıcaklığı gayet normal fakat attığınız resimlerde boşta 80 derece olan nasıl oyunda 70 derece olabiliyor aklım almıyor açıkçası :D

İşlemciye aida64 testini yapıp atabilir misiniz 5 dakika

İşlemci sıcaklığı gayet normal fakat attığınız resimlerde boşta 80 derece olan nasıl oyunda 70 derece olabiliyor aklım almıyor açıkçası :D

İşlemciye aida64 testini yapıp atabilir misiniz 5 dakika
Programı indireyim yapayım.

Hızını sabitlemeden önce 100 e 105 e çıkıyordu :D

Hayır hayır hiç denemeyin bile ben standart halindeyken bu sıcaklıklarda sandım işlemciyi.

Yeni işlemciniz tahmini ne zaman gelir?
Tahmini cumartesine kadar gelicek diyor trendyol :D

Hayır hayır hiç denemeyin bile ben standart halindeyken bu sıcaklıklarda sandım işlemciyi.

Yeni işlemciniz tahmini ne zaman gelir?
Mesela oyundan ciktim simdi program falan acarkende gec aciliyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı