Çözüldü RTX 3060 Ti sistem oyunlarda takılıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

GoTep

Hectopat
Selamlar öncelikle. Oyun oynarken yaklaşık 75 dakika sonra ani takılmalar meydana geliyor. Sistemim, RTX 3060 Ti Ryzen 5 3600 ve 16 GB RAM'im var. Ekran kartını alalı 1 sene olmadı ama işlemciyi yaklaşık 5 6 senedir kullanıyorum. Depolama birimlerinde bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum. Aynı şekilde RAM'lerdede. Daha bugün bilgisayarımı temizlettirdim, termal macunu yenilettim. Aynı problem hala başıma geliyor. İşlemciden şüpheliyim. Dün de oyuna girerken, oyun açıldığında aniden bilgisayar kapandı. Sonra işlemci hızını düşürdüm sorun çözüldü ama takılma sorunu çözülmedi ve ayrıca bu sorun olduğunda bilgisayarda donmalar ve geç uygulama video açılışı falan oluyor. Yardımcı olursanız çok teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
İşlemcim geldi, taktım vs. işte aynı sorun yine ortaya çıktı. Ama şöyle bir sorun daha var sadece ghost of tsushimada yapıyor. Elden ringte yok. Cyberpunkta yok ki bence ağır grafik ve işlemci yoran oyun. Sadece ghost od tsushimada var. Şöyle bir şey daha var hep aynı 80. dk de sorun ortaya çıkıyor

Şimdi tek tek ayar yaparak sorunun neyde olduğunu bulmaya çalışıyorum.

Sorun Ghost of Tsushima ile alakalimis. Ben dahil cogu kisi 1 hafta onceki guncellemeden dolayi boyle hatalar meydana getiriyormus. Yardimlariniz icin sagolun
Hocam bide benim ramler ikiside 2800MHz yukseltmem gerekiyor mu. Rtx 3060ti ve ryzen 5 5600x icin yeterli olucak midir.
Evet yeterlidir bir sorun olmaz fakat ramlerinizi ne zamandır kullanıyorsunuz?

Onlarinda bi 5 senesi rahat vardir. Onceki sene ekran karti kasa ve psuyu degistirmistim. Bu senede islemciyi degistircektim ki sorun ortaya cikti buda bana mazaret gibi bir sey oldu

Ayni sekilde ram islemci anakart ve depolamalar 2018de aldigim urunler

Onlarinda bi 5 senesi rahat vardir. Onceki sene ekran karti kasa ve psuyu degistirmistim. Bu senede islemciyi degistircektim ki sorun ortaya cikti buda bana mazaret gibi bir sey oldu
İşlemcinizde bana göre sorun çünkü stok ayarlarda termal macunu yeni yapılmış bir işlemci 100 dereceyi göremez ve yük altında iken işlemcinin MHz i düşüyorsa işlemcidedir sıkıntı bir sonraki bakacağımız şeyin ram olacağını düşünüyorum.

Depolama alanlarında bir sıkıntı olcağını düşünmüyorum. Çünkü her ikisindede ghost of tsushimayı denediğimde aybı aorun olmuştu. Bide işin ilginç tarafı hep aynı dksen sonra olması

Depolama alanlarında bir sıkıntı olcağını düşünmüyorum. Çünkü her ikisindede ghost of tsushimayı denediğimde aybı aorun olmuştu. Bide işin ilginç tarafı hep aynı dksen sonra olması
Bende düşünüyorum depolamadan olacağını büyük ihtimal olarak işlemci diğer ihtimal ise RAM'ler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…