RTX 3060 Ti sistem Rise of the Tomb Raider'da düşük performans veriyor

zuvuyo

Centipat
Daha fazla  
3060 Ti ekran kartım var i7 2.nesil işlemci 18 GB RAM oyun çok kasıyor neden islemciden mi yined bu kadar kasmamali ayarlar düşükte.

Zannımca düşük ayarlarda olduğu için işlemci yoruluyor, ekran kartının devreye girmesi için ayarları ortaya çekmeyi dene. Bir de sürücülerini kontrol et. Bunlarda çözüm üretmiyorsa işlemcin darboğaz yapıyordur. İşlemci yükseltmen gerekebilir

İkinci nesil i7'yle RTX kart kullanıyorsun. Ayar kıstıkça da yük işlemciye bindiğinden kasma donma problemleri daha belirgin olacak. O ekran kartına 8. 9. nesilden önce Intel işlemci takılmaz, onlarla bile darboğazlı oynarsın.

İkinci olarak 18 gb ram'e nasıl ulaştın bilmiyorum ama ram'lerinin de problem yaratması muhtemel. Anakartına uyumlu dual channel ram'ler takmayı denebilirsin. Ama anakartın eski olduğu için çok fazla masraf yapmamaya çalış derim.

Darboğaz nasıl düzeltilir?

Önce bir ayarları fulle, varsa DLSS aç, FPS kontrol et değer iyiyse ve kasıyorsa NVIDIA Denetim Masası'ndan DLDSR aç yüksek çözünürlükte oyna.

3060 Ti almışsın 2. nesil işlemci kullanıyorsun normal. 1600 AF ile kullanırken darboğaz yiyordum senin o işlemciyle yemek normal.

İkinci nesil i7'yle RTX kart kullanıyorsun. Ayar kıstıkça da yük işlemciye bindiğinden kasma donma problemleri daha belirgin olacak. O ekran kartına 8. 9. nesilden önce Intel işlemci takılmaz, onlarla bile darboğazlı oynarsın.

İkinci olarak 18 gb ram'e nasıl ulaştın bilmiyorum ama ram'lerinin de problem yaratması muhtemel. Anakartına uyumlu dual channel ram'ler takmayı denebilirsin. Ama anakartın eski olduğu için çok fazla masraf yapmamaya çalış derim.
Başka işlemci takmadan nasıl düzeltilir

Önce bir ayarları fulle, varsa DLSS aç, FPS kontrol et değer iyiyse ve kasıyorsa NVIDIA Denetim Masası'ndan DLDSR aç yüksek çözünürlükte oyna.

3060 Ti almışsın 2. nesil işlemci kullanıyorsun normal. 1600 AF ile kullanırken darboğaz yiyordum senin o işlemciyle yemek normal.
İşlemci onerirmisin bide çok teşekkürler ekran kartı bozuk sanıyordum bende

Başka işlemci takmadan nasıl düzeltilir?

İşlemci onerir misin bir de çok teşekkürler ekran kartı bozuk sanıyordum bende.

Senin kaç paran var?

5600+AM4 bir anakart model fark etmez + 2x8 DDR4'te RAM al aşağı yukarı 5000-6000₺ gibi bir paraya getirirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı