RTX 3060 Ti sistemde BIOS'a girilemiyor

berkdlls

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
Kingston
Ekran kartı
RTX 3060 Ti
İşlemci
Ryzen 5 7500F
Selamlar. Yaklaşık 6–7 ay önce çift monitör kullanıyordum; o zamanlar BIOS ekranım ikinci monitörde açılıyordu. İkinci monitörüm bozuldu ve tek monitörle kullanmaya başladıktan sonra BIOS ekranını göremez oldum. Ayrıca şöyle sorun var: Kule tipi bir soğutucu taktım, fakat muhtemelen yanlış başlığa bağladım. BIOS’u gördüğüm zamanlarda işlemci fanını algılamadığını söylüyordu. O ekranda F1’e basıp F7 (Advanced Settings)’ye girip ESC ve Enter yaptığımda bilgisayar açılıyordu. Şu an ise bu yazıları görmeden, karanlık ekrana bakarak F1, F7, ESC ve Enter tuşlarına basıyorum ve böylece bilgisayar açılıyor. Eğer böyle açılacağını bilmeseydim veya unutacak olsaydım, sonsuza kadar siyah ekrana bakacaktım sanırım. Tekrar ikinci bir monitör aldım ve taktım; monitör çalışıyor ama BIOS hâlâ hiçbir ekranda görünmüyor.

Fastboot nedeniyle bu ekranları pas geçiyordur, işletim sisteminin yüklü olduğu diski çıkarıp açarsanız sistemi sizi BIOS'a atar, Fastboot'a bakarsınız.
Fan uyarısını da BIOS'tan kapatabilirsiniz, CPU fan boştaysa o yüzden uyarı verir, bazen dolu olsa da uyarı verebiliyor.

Biosa giriş yapıldığı taktirde bios ayarlarını varsayılan ayarlara almakta yararlı olabilir. Ama önce biosa erişim lazım. Onuda deneme yanılma ile çözülecektir.

Fastboot nedeniyle bu ekranları pas geçiyordur, işletim sisteminin yüklü olduğu diski çıkarıp açarsanız sistemi sizi BIOS'a atar, Fastboot'a bakarsınız.
Fan uyarısını da BIOS'tan kapatabilirsiniz, CPU fan boştaysa o yüzden uyarı verir, bazen dolu olsa da uyarı verebiliyor.

Pas geçme gibi bir durum yok ekran açılıyor fakat ben göremiyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı