BIOS'a girilemiyor

Shift basılı tutup yeniden başlatın. Sorun Gider > Gelişmiş Seçenekler > UEFI Donanım Yazılımı Ayarları > Yeniden Başlat yolunu takip et. Seni BIOS'a atacak.

Shift denemişsiniz. Orayı görmemiştim. Özür dilerim.

Son düzenleme:
BIOS'tan donanım sanallaştırmayı açmam gerekiyor fakat ne yapsam da BIOS'a giremiyorum. F2'yi basılı tutuyorum olmuyor durmadan spamlıyorum olmuyor bir de aynısını del tuşu için yapıyorum ikisini birden yapıyor yine de olmuyor, ınternet'den başka çözümler aradım kısayol ile CMD ile yeniden başlatırken Shift'e basılı tutmak gibi fakat hiçbir şey olmuyor sanki daha önce BIOS'a girdiğimde bir dahakine BIOS'a girmemi engelle seçeneği seçmiş gibiyim daha önce girmeme rağmen BIOS yok gibi.

Windows 10 kullanıyorum.
ASUS ekran kartı ve anakart.

UEFI anakartlarda CMD üzerinden kod ile giriş yapabirlirsiniz.
--shutdown.exe /r /fw
Shift'e basılı tutarak yeniden başlat diyebilrisiniz.
Ayarlar>güncelleştirme ve güvenlik>kurtarma>gelişmiş başlangıç>şimdi yeniden başlat>sorun gider>gelişmiş seçenekler>uefı donanım yazılımı ayarları.
Fastboot açık değilse açlışış ekranından giriş yapılabilir.
--

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tüm bunlara rağmen olmuyorsa CMOS reset ile güvenli modda başlatılıp BIOS'a giriş yapılabilir fakat BIOS ayarları sıfırlanır bu durumda.
UEFI anakarta sahip değilseniz BIOS pilini de çıkartabilirsiniz.

Hocam geri dönüş bekliyordum geri dönüş yapmadınız yine de yazmak istedim.
Fastboot yüzünden BIOS'u pas geçer, her şeyi denediyseniz işletim sisteminin kurulu olduğu diski çıkarıp açın sistem sizi BIOS'a atar. Kesin yöntemdir fakat pek tavsiye edilmez. Umarım işinize yarar.

Arada dönüpde açtığınız konulara baksanız keşke, teşekkürler.

Hocam geri dönüş bekliyordum geri dönüş yapmadınız yine de yazmak istedim.
Fastboot yüzünden BIOS'u pas geçer, her şeyi denediyseniz işletim sisteminin kurulu olduğu diski çıkarıp açın sistem sizi BIOS'a atar. Kesin yöntemdir fakat pek tavsiye edilmez. Umarım işinize yarar.

Arada dönüpde açtığınız konulara baksanız keşke, teşekkürler.

Bilgisayarı bozdum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı