- RAM
- Patriot Viper PVR416G400C6K 4000MHZ CL16(3600MHZ CL 14)
- SSD veya HDD modeli
- Firecuda 530 1TB M.2 Pci 4.0
- Ekran kartı
- MSI RTX 3060 TI Ventus 2X 8 GB OC LHR V1
- Anakart
- Gigabyte B550 Aorus Elite V2
- İşlemci
- Ryzen 5600X
Başlıkta da belirtmiş olduğum gibi hemen hemen her oyunda bu sorunla karşı karşıyayım. Buna örnek olarak bir video yükledim. Özellikle işlemci kullanımı anlık çok değişiyor ve bu da FPS droplara neden oluyor. FPS başlarda 350 400 civarında çok yüksek fakat zamanla düşüyor 200 180 gibi.
Ekran kartı kullanımı ise çok az ne yaptıysam ekran kartı kullanımını yüksek bir değere ulaştıramadım high ayarlara almak gibi ve bu yüzden çok fazla FPS düşmesi vs yiyorum. Sistemim oldukça güncel bir sistem ki işlemcimin ekran kartını çok rahat beslemesi gerekiyor. İzlediğim benchmark videolarında CS2 gibi oyunda 960pde ekran kartı kullanımları 70 80 civarında fakat ben en yüksek ayarlara bile alsam bu değerlere ulaşamıyorum.
Sizce sıkıntım nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Ekran kartı kullanımı ise çok az ne yaptıysam ekran kartı kullanımını yüksek bir değere ulaştıramadım high ayarlara almak gibi ve bu yüzden çok fazla FPS düşmesi vs yiyorum. Sistemim oldukça güncel bir sistem ki işlemcimin ekran kartını çok rahat beslemesi gerekiyor. İzlediğim benchmark videolarında CS2 gibi oyunda 960pde ekran kartı kullanımları 70 80 civarında fakat ben en yüksek ayarlara bile alsam bu değerlere ulaşamıyorum.
Sizce sıkıntım nedir? Yardımcı olursanız sevinirim.
Son düzenleyen: Moderatör: