RTX 3060 Ti sistemde ETS 2 düşük FPS veriyor

İşletim sistemi
Windows 10

Quell59

Decapat
Daha fazla  
RAM
16
Ekran kartı
MSI 3060 Ti
Anakart
B450
İşlemci
R5 5500
Arkadaşlar, neden olduğunu bilmiyorum. Dikey eşitleme kapalı, hem Ultra ayarlarda hem de en düşük ayarlarda 50-60 FPS alıyorum. Trafik ise 1-2, buna rağmen durum böyle, anlamış değilim. Son sürümdeyim. Lossless Scaling de kullandım ama etki etmedi. 1920x1080 çözünürlükte monitör kullanıyorum, oyun içi ayarlar da aynı. Sistemim iyi ama yüksek FPS alamıyorum. Bilen var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun ayarlarindan oyunu tam ekran yapin. Sizinki kenarsiz pencereli herhalde ondan 50-60 FPS ustune gecemiyorsunuz.

Oyun ayarlarindan oyunu tam ekran yapin. Sizinki kenarsiz pencereli herhalde ondan 50-60 FPS ustune gecemiyorsunuz.

Cidden sizi Allah gönderdi ben bu sorunu yaşıyorum ve Alt Tab atınca oyunu gene arkada görüyorum bu sebebden dolayı oyunda parlaklık bile açamıyorum yükseltiyorum yükselmiyor (fakat tam ekran seceneği tikli ne yapmam lazım acill yardım eder misiniz lütfen.

1 aydır arıyorum tam ekran secili ama dediğiniz gibi kimse bulamadı direk tam ekran yapmayı.

Cidden sizi Allah gönderdi ben bu sorunu yaşıyorum ve Alt Tab atınca oyunu gene arkada görüyorum bu sebebden dolayı oyunda parlaklık bile açamıyorum yükseltiyorum yükselmiyor (fakat tam ekran seceneği tikli ne yapmam lazım acill yardım eder misiniz lütfen.

1 aydır arıyorum tam ekran secili ama dediğiniz gibi kimse bulamadı direk tam ekran yapmayı.
Windows 11'de Alt ve Enter tusuna ayni anda basarak pencereli-kenarsiz pencereli-tam ekran modlari arasinda gecis yapabiliyorsunuz onu deneyin.

Olmuyorsa oyun ayarlarinizin ekran fotografini atabilir misiniz.

Windows 11'de alt ve enter tusuna ayni anda basarak pencereli-kenarsiz pencereli-tam ekran modlari arasinda gecis yapabiliyorsunuz onu deneyin.

Olmuyorsa oyun ayarlarinizin ekran fotografini atabilir misiniz?

Windows 10 bu arada size videolu anlata bilsem daha iyi olabilirdi aslında.

Bakın demek istediğim Alt Tab olayı da böyle grafiklerim Ultra - Low veya Ultra fark etmiyor ikisinde de 50 60 değerleri takib edince hatta 45 50 arası hep.

Parlaklık ise 200 de ama stock 100'deki gibi hiç artmıyor.

Dosya Ekleri

• resim_2024-11-19_020452713.png
    resim_2024-11-19_020452713.png
    255,6 KB · Görüntüleme: 43
  • resim_2024-11-19_020520713.png
    resim_2024-11-19_020520713.png
    276,7 KB · Görüntüleme: 34
Windows 10 bu arada size videolu anlata bilsem daha iyi olabilirdi aslında.

Bakın demek istediğim Alt Tab olayı da böyle grafiklerim Ultra - Low veya Ultra fark etmiyor ikisinde de 50 60 değerleri takib edince hatta 45 50 arası hep.

Parlaklık ise 200 de ama stock 100'deki gibi hiç artmıyor.
Sorun simdi anlasildi desek yeridir herhalde ayarlarinizda komik bir hata yapmissiniz. Olcekleme ayarinizi %100 olarak indirin. Siz %400 olarak ayarlarmissiniz. Bu su demek: oyun cozunurlugu zaten 1080p, siz bunu %400 oraninda renderlemeye calisiyorsunuz. Yani 1080p cozunurlugun 4 kati daha fazla bir cozunurluk almaya calisiyorsunuz. Daha anlasilir konusmak gerekirse siz FHD goruntu kalitesi almaya calisirken 8K almaya calisiyorsunuz gibi bir sey.

Olcekleme ayarini %400 degil, %100 yapin.

Sorun simdi anlasildi desek yeridir herhalde ayarlarinizda komik bir hata yapmissiniz. Olcekleme ayarinizi %100 olarak indirin. Siz %400 olarak ayarlarmissiniz. Bu su demek: Oyun cozunurlugu zaten 1080p, siz bunu %400 oraninda renderlemeye calisiyorsunuz. Yani 1080p cozunurlugun 4 kati daha fazla bir cozunurluk almaya calisiyorsunuz. Daha anlasilir konusmak gerekirse siz FHD goruntu kalitesi almaya calisirken 8K almaya calisiyorsunuz gibi bir şey.

100alırsma bu sefer görüntü kötü olmaz mı her neyse 100yapsam tüm sorunum çözülürmü parlaklık tam ekran pencereli filan.

Sorun simdi anlasildi desek yeridir herhalde ayarlarinizda komik bir hata yapmissiniz. Olcekleme ayarinizi %100 olarak indirin. Siz %400 olarak ayarlarmissiniz. Bu su demek: Oyun cozunurlugu zaten 1080p, siz bunu %400 oraninda renderlemeye calisiyorsunuz. Yani 1080p cozunurlugun 4 kati daha fazla bir cozunurluk almaya calisiyorsunuz. Daha anlasilir konusmak gerekirse siz FHD goruntu kalitesi almaya calisirken 8K almaya calisiyorsunuz gibi bir şey.

ETS 2 de yani ölceklemeyi herkes 200 300 yapıyor bu ayar bulanıklık ayarı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı