Çözüldü RTX 3060 Ti sistemde oyun oynarken siyah ekran hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Asil_BobMontaqe

Hectopat
Daha fazla  
Oyun oynarken aniden siyah ekran veriyor.
Sistemim;
RTX 3060 Ti.
Ryzen 5 5600.
XPG Gammix D35 2X8.
MSI A320M-A
Zalman 600W.
Ekran kartım 2.el fakat ondan olduğunu düşünmüyorum, siyah ekran verdiği zaman ekran kartı çalışmaya devam ediyor. Sadece oyunlarda yaşıyorum bu problemi.

Çözüm
Tekrardan teste soktum furmarktan yine aynı değerler sabit. 3dk yaptım yanmasından korktuğum için
Zaten 5 dakikada bu sıcaklıklara ulaşıyorsa daha uzun süreli yüklerde siyah ekran kaçınılmaz.

Eski termal macunu temizleyip kaliteli bir termal macun kullanın, termal padler kurumuşsa yenileriyle değiştirin, kasadaki hava akışını iyileştirin ve underwolt yapın.
Alayığım kişiyi aradım "overclock versiyonu zaten driver dan olabilir" dedi. Kısaca overclock yapılmış derecesi de normal diyor
105 derece hotspot kritik bir değer, normal değil.
Zaten 5 dakikada bu sıcaklıklara ulaşıyorsa daha uzun süreli yüklerde siyah ekran kaçınılmaz.

Eski termal macunu temizleyip kaliteli bir termal macun kullanın, termal padler kurumuşsa yenileriyle değiştirin, kasadaki hava akışını iyileştirin ve underwolt yapın.

105°C hotspot kritik bir değer, normal değil.
Önerebileceğiniz kaliteli bir termal macun var mı?

500 tl - 1k arası bir de bu şekilde oyun oynarsam problem yaratır mı siyah ekran harici?
Uzun süre kullanmayacaksanız çok bir sorun olacağını düşünmüyorum. Kasa kapağını açık bırakabilirsin yada vantilatör tarzı bir şey varsa destek olabilirsin.
Termal pad yerine macun kullanılır mı?
İkisi çok ayrı şeyler, macunlar CPU ve GPU çekirdeği ile soğutucu bloğu arasında. Yani düz yüzeyler arasına tam temas için.
Padler genellikle ekran kartlarının bellek yongaları ve güç devreleriyle soğutucu arasına konur. Pad alıcaksan linki bırakıyorum.

Pad değiştirirken dikkat edin, gerekirse konu açıp beni etiketleyebilirsiniz.

Uzun süre kullanmayacaksanız çok bir sorun olacağını düşünmüyorum. Kasa kapağını açık bırakabilirsin yada vantilatör tarzı bir şey varsa destek olabilirsin.

İkisi çok ayrı şeyler, macunlar CPU ve GPU çekirdeği ile soğutucu bloğu arasında. Yani düz yüzeyler arasına tam temas için.
Padler genellikle ekran kartlarının bellek yongaları ve güç devreleriyle soğutucu arasına konur. Pad alıcaksan linki bırakıyorum.

Pad değiştirirken dikkat edin, gerekirse konu açıp beni etiketleyebilirsiniz.
Tamam teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı