RTX 3060 Ti sistemde oyunlarda çıkan ani renkler

Lazzo4196

Femtopat
Daha fazla  
AORUS GeForce RTX™ 3060 Ti ELITE 8G (rev. 2.0) ekran kartım mevcut her oyunda olmasa da bazı oyunlarda atacağım resimlerdeki gibi problemler yaşıyorum.
Sürücülerim güncel ve şu ana kadar sorun yaşadığım oyunlar RDR2, DL2, Sniper Elite 5 oyunlar dışında video masaüstü gibi yerlerde bu sorunu yaşamadım.
Not: Kasma donma FPS düşüşü yaşamıyorum.
Sistem:
anakart: ASUS Prime B560M-A
İşlemci: Intel i5 10400F
RAM: 16 GB 3200MHz.
Ekran kartı: 3060 Ti

Dosya Ekleri

• 1.png
    1.png
    1,9 MB · Görüntüleme: 125
  • 2.png
    2.png
    1,3 MB · Görüntüleme: 117
Son düzenleyen: Moderatör:
DDU ile sürücü kaldır-yükle. RTX 3060 Ti sorun yaşatmaya başladı nedense.
Evet son zamanlarda 3060Ti ile ilgili çok konu açılıyor nedense. Benimde sorunum durduk yere ayın 13 ünde olmaya başlamıştı sürücü ve O.C ayarlarında bir değişiklik yapmadığım halde.
Umarım yazılımsal sorunlardır ve çözülür.

Ben şahsen sorunumun yazılımsal olduğunu sanmıyorum PC yi Vatan servisine verdim hiç şikayetim olmayan RAM leri servise göndermişler. Sanırım RAM lerde bir sorun olabilir benim için.

Fakat konu sahibinin sorunu bana GPU kaynaklı gibi geldi. DDU ile başka sürücü kurmak işe yaramazsa kontrol için servise gönderin bence.

Hangi sürücüyü kullanıyorsunuz bu arada? Sürücü hakkında bilinen sorunlara da bakmak lazım.

@Lazzo4196 sonuç ne oldu acaba? Merak ettim de.

Kart Amazon jp ürünü olduğundan ötürü servis ben bakmam diyor. Ama sözde Aorus global garanti veriyor ki sitesine fatura resmi ile TR üzerinden garantisini açtım kartın.
Sorunumuza gelecek olursak halihazırda bir çözüm bulamadım VRAM testi olsun başka testler olsun canavar gibi ama oyunlarda bu renk çıkışlarının sebebi belli değil.

Kart Amazon jp ürünü olduğundan ötürü servis ben bakmam diyor. Ama sözde Aorus global garanti veriyor ki sitesine fatura resmi ile TR üzerinden garantisini açtım kartın.
Sorunumuza gelecek olursak halihazırda bir çözüm bulamadım VRAM testi olsun başka testler olsun canavar gibi ama oyunlarda bu renk çıkışlarının sebebi belli değil.
Sorun çözüldü mü acaba merak ettim?

Maalesef işin içinden çıkamıyorum servisi ilgilenmiyor. Diğer servislerede ben güvenemiyorum elimde patladı görüntü vermeyene kadar yolu var artık...
Evet servis rezalet ötesi ne yazık ki. Gigabyte marka ürün almam daha da. Benimde elimde patlayacak gibi. Bende renk patlaması olmuyordu ama display 4101 hatası alıyordum servis sorun yok dedi. İşin garibi soruk yok dedi ama kartı 10 gündür kargolamıyorlar. Sorun yok madem geri yollada kullanayım.
Arıyorum diyorlar ki seri numarası lazım la ben seri numarasını mı ezberleyecem?
Neyse uzun lafın kısası kart %90 elimde patlayacak eğer geri gönderirlerse tabii. Şuan pek göndermeye niyetli değiller gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı