RTX 3060 Ti sistemde yükseltmeye hangi parçalardan başlanmalı?

cinar_terim09

Hectopat
Daha fazla  
İşlemci: Ryzen 5 5600X.
Ekran kartı: 3060 Ti 8 GB.
RAM: 16 GB.
Anakart: B450M-A Pro Max.
SSD: 990 Pro 2TB.
PSU: Everest PSU600a 600W.
Kasa: Rampage Miracle v1.

Yukarıda görmüş olduğunuz özelliklere sahip olan sistemimi önümüzdeki yaz ile birlikte yavaş yavaş yükseltmeye başlayacağım. Hedefim GTA 6'yı pürüzsüz oynatması (tek odak noktam tabii ki de bu oyun değil sadece örnek olsun diye GTA6 yazdım). Yaz döneminde o zamanın 2 asgari ücretine yakın bir bütçem olacak diye tahmin ediyorum. Şimdiden önerilerinize açığım ilk neden yükseltmeye başlamalıyım (tüm sistemi bir anda değişmeyi düşünmüyorum, GTA 6 PC'ye çıkana kadar yavaş yavaş ilerlemeyi düşünüyorum)?

Sistemde tek değişmeyecek şey SSD olabilir. Öncelikle AM5'e geçmelisin. PSU'un kötü, o değişebilir. Aciliyeti olan bunlar.

Komple sistem değişimi de daha mantıklı olabilir.

İşlemci: Ryzen 5 5600X.
Ekran kartı: 3060 Ti 8 GB.
RAM: 16 GB.
Anakart: B450M-A Pro Max.
SSD: 990 Pro 2TB.
PSU: Everest PSU600a 600W.
Kasa: Rampage Miracle v1.

Yukarıda görmüş olduğunuz özelliklere sahip olan sistemimi önümüzdeki yaz ile birlikte yavaş yavaş yükseltmeye başlayacağım. Hedefim GTA 6'yı pürüzsüz oynatması (tek odak noktam tabii ki de bu oyun değil sadece örnek olsun diye GTA6 yazdım). Yaz döneminde o zamanın 2 asgari ücretine yakın bir bütçem olacak diye tahmin ediyorum. Şimdiden önerilerinize açığım ilk neden yükseltmeye başlamalıyım (tüm sistemi bir anda değişmeyi düşünmüyorum, GTA 6 PC'ye çıkana kadar yavaş yavaş ilerlemeyi düşünüyorum)?
Komple satıp yeni sistem almak daha mantıklı ama illa upgrade istiyosan anakart ram ve işlemciyi değiştirecek kadar bütçe lazım tek seferde

Sisteminde ileriye dönük olan tek şey SSD’in. En üstteki arkadaş yorumunda haklı, komple sat. AM5’e geçsen 3 parçan boşa çıkıyor, PSU zaten tırt. Ekran kartı iyi, ama güncel seri değil.

Komple satıp yeni bir sistem almaya tek seferde bütçe yetebileceğini sanmıyorum yani amacım zaten sistemi hemen baştan aşağı yenilemek olmadığı için böyle 3 5 ayda bir 1 2 parçayı yenilerek gitmek daha mantıklı olur gibi düşünüyorum ama bilemedim doğru mu düşünüyorum

Komple satıp yeni bir sistem almaya tek seferde bütçe yetebileceğini sanmıyorum yani amacım zaten sistemi hemen baştan aşağı yenilemek olmadığı için böyle 3 5 ayda bir 1 2 parçayı yenilerek gitmek daha mantıklı olur gibi düşünüyorum ama bilemedim doğru mu düşünüyorum
İşin sonunda cebinizden çıkacak para ve uğraş olarak daha kötü ama el vermiyorsa durumunuz yapacak birşey yok.

Güncelleme konusunda ise: İlk olarak o PSU değişmesi lazım, mümkünse 750W sağlam bir modelle. Sonrasında güncel olarak oynadığınız oyunlara göre GPU yada AM5 seçeneği var.

İşin sonunda cebinizden çıkacak para ve uğraş olarak daha kötü ama el vermiyorsa durumunuz yapacak birşey yok.

Güncelleme konusunda ise: İlk olarak o PSU değişmesi lazım, mümkünse 750W sağlam bir modelle. Sonrasında güncel olarak oynadığınız oyunlara göre GPU yada AM5 seçeneği var.
tek tek alırken aşırı bir fiyat farkı olacağını zannetmemiştim ama olur mu? Örneğin direkt 5070'li bir sistem almakla 5070'li bir sistemi tek tek toplamak arasında çok büyük bir fiyat farkı olur mu? Ve ayrıyetten ssd'nin üst segment bir ssd olması bu fiyat farkını azaltır sanki

O zaman upgradelemeyin. Bekleyin para biriktirin. Yeteri kadar olunca bunuda satıp üzerine ekler mis gibi sistem çekersiniz.

tek tek alırken aşırı bir fiyat farkı olacağını zannetmemiştim ama olur mu? Örneğin direkt 5070'li bir sistem almakla 5070'li bir sistemi tek tek toplamak arasında çok büyük bir fiyat farkı olur mu? Ve ayrıyetten ssd'nin üst segment bir ssd olması bu fiyat farkını azaltır sanki
Hazır sistemlerde ciddi indirimler olabiliyor. Sadece işlemci, anakart, ekran kartı fiyatına komple sistem sattıkları durumlar bulunuyor. Tek tek alsanız en iyi parçaları seçmeniz çok daha olası ama fiyat olarak hazır sistem daha ucuza patlar.
Kendimden örnek vermem gerekirse, kendi sistemim bana 23 bin TL'e filan mâl oldu, hazır sistem alsam daha ucuza ozaman A520, R5 5600 ve 4060 sıfır sistem alırdım. Bende ise sadece GPU, kasa ve SATA'lar 2.el ama ben 1 yılda oluşturdum sistemi.

Birde SSD'nin çok bir önemi yok doğrusu. Hertürlü onu kullanacaksınız zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı