RTX 3060 Ti sistemi açınca ekran kararıyor ve Windows başlamıyor

ennerpasa1907

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarımda 3060 Ti, Intel i5 13400F, anakart olarak da MSI PRO H610M-B DDR4 var. Belli bir süredir bu sorunu yaşıyorum ama format atınca düzelir dedim. Bilgisayarı açma düğmesine bastıktan sonra 1 saniyelik MSI açılma yazısı geliyor, ardından ekran kararıyor ve açılmıyor. Açıp kapattıktan sonra da bazen aynı şekilde açılmıyor ya da açılıyor. Yardım edin, sebebi ne olabilir?

Bilgisayarımda 3060 Ti, Intel i5 13400F, anakart olarak da MSI Pro H610M-B DDR4 var. Belli bir süredir bu sorunu yaşıyorum ama format atınca düzelir dedim. Bilgisayarı açma düğmesine bastıktan sonra 1 saniyelik MSI açılma yazısı geliyor, ardından ekran kararıyor ve açılmıyor. Açıp kapattıktan sonra da bazen aynı şekilde açılmıyor ya da açılıyor. Yardım edin, sebebi ne olabilir?

DDU ile ekran kartı driverini silip guncel driver surumunu ya da bir onceki surumu indirip deneyin.

Merhabalar aynı durum bana da olmuştu bu sorun büyük bir ihtimal ram lerin anakarta tam oturmamasından kaynaklı bi kasayı açın ramleri ileri bastırın o şekilde deneyin eğer olmazsa yanlış değilsem izopropil alkol ile ramlarin soketlerini temizleyin geri takın bu şekilde çalışması gerekir

Merhabalar aynı durum bana da olmuştu bu sorun büyük bir ihtimal ram lerin anakarta tam oturmamasından kaynaklı bi kasayı açın ramleri ileri bastırın o şekilde deneyin eğer olmazsa yanlış değilsem izopropil alkol ile ramlarin soketlerini temizleyin geri takın bu şekilde çalışması gerekir
Tamamdır hocam deneyeceğim teşekkür ederim

DDU ile ekran kartı driverini silip guncel driver surumunu ya da bir onceki surumu indirip deneyin.
Hocam onu denedim ama pek fayda etmedi

Şuan bakıyorum hocam da ramlar sıkı bi şekilde oturmuş anakarta belki başka yerdedir sıkıntı

Son düzenleme:
Bilgisayarı çalıştırdığında anakartta uyarı ışığı yanıyor mu eğer yanıyorsa ışığın yanında ne yazdığını bana söyleyebilir misin?

Hocam uyarı ışığından kastınız nedir bilmiyorum da bir sarı ışık yanıyor bir de beyaz anakartta

Bilgisayarı çalıştırdığında anakartta uyarı ışığı yanıyor mu eğer yanıyorsa ışığın yanında ne yazdığını bana söyleyebilir misin?
Aynı durum yaşandı yine biosa atıyor hep

Şuan farkettim hocam açarken beyaz ışık yanıyor ekran kararıyor ardından bi süre sonra biosa atıyor

Hocam uyarı ışığından kastınız nedir bilmiyorum da bir sarı ışık yanıyor bir de beyaz anakartta

Aynı durum yaşandı yine biosa atıyor hep

Şuan farkettim hocam açarken beyaz ışık yanıyor ekran kararıyor ardından bi süre sonra biosa atıyor
Sorun galiba baya büyük biraz önce de aynı şekilde mavi ekran geldi. Bilgisayar çok az kullanıldı nasıl bu sorunlar ortaya çıktı anlamadım. Galiba yapacak bi şey yok

Dosya Ekleri

• IMG_20250718_122905.jpg
    IMG_20250718_122905.jpg
    42,1 KB · Görüntüleme: 15
Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı