RTX 3060 Ti ve i5-12400F Warzone'da darboğaz yapıyor

Nanaka

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar hepinize merhaba, 1080p'de Warzone oynadığımda ekran kartı kullanımım genelde %70-%80'lerde oluyor ve bu da istediğim FPS değerlerini alamamama neden oluyor. NVIDIA Denetim Masası'ndan DSR açıp oradan 2K seçeneğini işaretlediğim zaman ekran kartı kullanımım %99'a çıkıyor burada bir sorun yok fakat FPS'im düşüyor ve 1080p monitörde 2K oynamaya çalıştığım için görüntü bulanıklaşıyor. Bu sistemi almadan önce de testlerini izledim ve düşük ayarlarda bile kimsede darboğaz yapmıyordu. Lütfen yardımcı olabilir misiniz? Şimdiden teşekkür ederim. Aşağıya sistem özelliklerimi ve oyun içindeki değerlerimi bırakıyorum.

Kullandığım sistem:
  • ASUS Dual RTX 3060 Ti V2 OC LHR
  • Intel i5 12400F
  • ASUS Prime H610M-E D4
  • Corsair 3200MHz CL16 DDR4
  • Kioxia 500 GB M.2 SSD

Dosya Ekleri

• kanıt1.png
    kanıt1.png
    3,6 MB · Görüntüleme: 221
  • kanıt 2.png
    kanıt 2.png
    3,7 MB · Görüntüleme: 216
  • kanıt 33.png
    kanıt 33.png
    4 MB · Görüntüleme: 197
Yukarıda ki paylaştığım fotoğraflara göre işlemci kullanımım %67 ile %76 arasında gözüküyor.
Pardon fotoğraflardaki değerleri görmemişim.
Çekirdek başına düşen değerlere de bakar mısınız? %100 e ulaşan bir çekirdek var mı?
Çünkü fotoğraflara göre darboğaz söz konusu olmamalı. Mesela ben PUBG oynarken ekran kartı kullanımları bazı haritalarda %70 lere kadar düşüyor. Zaten ekran kartı her zaman %100 de kullanılmaz bazı oyunlar daha düşük kuanımla yetiniyor.

Ram tek kanal mı?
Hayır, çift kanal.
Herhangi bir darboğaz görmüyorum. Belki ram single ise ondan olabilir. Dual kit her zaman daha iyidir.
Dual Ram kullanıyorum.
Pardon fotoğraflardaki değerleri görmemişim.
Çekirdek başına düşen değerlere de bakar mısınız? %100 e ulaşan bir çekirdek var mı?
Çünkü fotoğraflara göre darboğaz söz konusu olmamalı. Mesela ben PUBG oynarken ekran kartı kullanımları bazı haritalarda %70 lere kadar düşüyor. Zaten ekran kartı her zaman %100 de kullanılmaz bazı oyunlar daha düşük kuanımla yetiniyor.
Hemen bakıyorum buraya değerleri atacağım.

Hayır, çift kanal.

Dual Ram kullanıyorum.

Hemen bakıyorum buraya değerleri atacağım.
Almanız gereken FPS'i alıyorsanız değerlerde bir problem göremiyorum, her oyun %100 olarak kullanmaz. Bu ikilinin de darboğaz yapma olasılığı yok.

Almanız gereken FPS'i alıyorsanız değerlerde bir problem göremiyorum, her oyun %100 olarak kullanmaz. Bu ikilinin de darboğaz yapma olasılığı yok.
Hocam sorun şu 1080p de GPU kullanımı genel de %70-%80'lerde oluyor 90'lara da çıkıyor fakat genel de dediğim gibi 80'lerde oluyor ama DSR açıp 2K ya alınca sürekli %99 kullanıyor ekran kartını ve daha stabil FPS alıyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı