RTX 3060 Ti ve R5 5500'lü sistemde drop oluyor

ümit özcan

Femtopat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba. Ben önceden bir bilgisayar aldım. Parçaları çok iyi değildi. Ekran kartım RX 570 değiştirmek istedim. RTX 3060 Ti aldım. Sürekli droplanıyordu. Masaüstünde ya da oyunda işlemci yetersiz sandım. Ryzen 3 2300X Ryzen 5 5500 ile değiştirdim. Drop sorunu hala vardı. Bu arada FPS düşük değil ama takılıyor droplanıyor. Arkadaşlarım anakartın yetersiz beslemiyor ded. Sizce ne yapmalıyım? Anakartı değiştirmeli miyim? Bilgisayarımın özellikleri.

Anakart: ASUS A320M-F
Ekran kartı: ASUS NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti Dual V2 8 GB OC Edition.
İşlemci: Ryzen 5 5500 3.6GHz
SSD: HP SSD S650 240GB.
RAM: 8x2 DDR4 3200MHz.

Bilgisayarı güvenli modda başlatın devam ederse donanımsal sıkıntı drop kesilirse virüs vardır yüksek ihtimal.

Anakartın yetersiz.

Anakart ile alakalı bir durum yok. A320 chipset bu donanımları rahatlıkla kaldırır. Ki yetersiz olsa sorun vermeye FPS'den mi başlar?

Hangı oyunlar da oluyor bu ıslem guc profıllerınden yuksek performans acık mı? HPET kapalı mı? RAM'ler 3200 MHz mı? XMP acık mı? Core Boost acık mı? Ek olarakdan temız yukleme yaptınız mı? Anakart chıpset drıver kurdunuz mu?

Aynı ıslemcı ve anakartı kullanıyorum hatta sırf o.c yapamıyorum diye B450 serısı anakarta gecıs yapacağım cunku gercek gucunu kısıtlıyor anakart bu arada o yuzden sıkıntı bır durum o.c yapıp sabıt 4.3-4.4 de kullanıp 5600 ayarında FPS alabılırsınız.

Overclock yapılamayan her anakartta drop sorunu yaşanıyor bu mantıkla? Kısıtlamak düşük FPS almasına neden olur, drop olmasına değil. İşlemci ekran kartına gerçek anlamda yetersiz gelse neyse. Kaldı ki RAM hızını bile kısıtlamıyor, 3200 MHz yapıştır geç.

Ryzen 5 5500 ıslemcı gucu kısıtlanmıs bır ıslemcı ve CPU frekans dalgalanmasından öturu sabıt kalmadıgı surece ıslemcı gerektıren oyunlarda FPS droplara neden olabılır? Ek olarakdan O.c yapılıp 5600 performansı alabılmek varken neden 3.6 GHz'de calısıp gucu kısıtlansın kı ıslemcının?

Burada kı arkadasın yaptıklarına bakınız ve sonuclara.

Yahu overclock'a gerek var mı diyoruz her drop sorunu olduğunda? Ne alakası var drop yemesiyle. İşlemci, ekran kartına büyük ölçüde yetersiz gelse haklısınız sadece.

Yahu Overclock'a gerek var mı diyoruz her drop sorunu olduğunda? Ne alakası var drop yemesiyle. İşlemci, ekran kartına büyük ölçüde yetersiz gelse haklısınız sadece.

o.c gerek var ya da yok o.c ıslemcının performansını arttırıp daha yuksek FPS degerlerı daha stabıl calısma ımkanı saglıyor kullanıcının ne ıstedıgıne baglı normal bır kısı ya da hıkaye tabanlı oyunlar oynayan bırısı buna gerek duymaz ama yuksek performans ısteyen kısı o.c yapar geçer.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…